Meten: MDP-P905, digitale voeding

(gepubliceerd op 11-11-2019)

De MDP-P905 is de vreemdste voeding die wij ooit hebben gezien. De afmetingen zijn minimaal, de vormgeving uniek en de uitgangsspanning kan groter zijn dan de ingangsspanning. U kunt deze voeding zelfs draadloos via een tweede apparaatje op afstand bedienen.


Kennismaking met de MDP-P905 van Miniware


Wat maakt deze voeding uniek?
Op de eerste plaats de prijs. U betaalt niet minder dan € 115,00 voor een apparaatje met als afmetingen 107 mm x 66 mm x 13,6 mm en met een display dat zo klein is dat het nauwelijks afleesbaar is. Let op! Voor dit geld krijgt u alleen een instelbare DC naar DC omzetter. U moet de MDP-P905 immers voeden met een gelijkspanning uit een 230 V adapter, een powerbank of een andere apparaat dat een gelijkspanning tussen 3,6 V en 30,0 V levert.
Op de tweede plaats zijn de specificaties nogal extreem. U kunt de MDP-P905 bijvoorbeeld voeden uit een 5 V powerbank en de uitgangsspanning tóch tussen 0 V en 30 V instellen. Daarbij kunt u deze voeding belasten tot maximaal 5 A of maximaal 90 W. Of de stroom of het vermogen wordt begrensd hangt af van de uitgangsspanning die u hebt geselecteerd. Als u de uitgang instelt op 5,000 V kunt u maximaal 5 A uit de voeding trekken. Bij een uitgangsspanning van 30,00 V kunt u de stroom op maximaal 3,0 A instellen, omdat dan het maximale vermogen van 90 W wordt gegenereerd. Dank zij een unieke combinatie van een buck-boost converter en een lineaire regelaar wordt de maximale ruis en rimpel op de uitgang gespecificeerd als 1 mVeffectief. Maar helaas blijkt uit onze tests dat deze specificatie niet klopt.
Op de derde plaats valt deze voeding op door het volledig gebrek aan een goede handleiding. Op het Internet is alleen een Chinese manual te vinden. Dat is een groot gemis, want nu moet u experimenteel uitzoeken wat de functie van de drie drukknopjes op het apparaatje is. Dat wordt bemoeilijkt door het feit dat sommige functies alleen beschikbaar zijn door meer dan een knopje in te drukken.

MDP-P905-digitale-voeding-01 (© 2019 Jos Verstraten)
De MDP-P905 voeding, een van de kleinste voedingen die u kunt kopen.
(© 2019 Jos Verstraten)

De leveringsomvang
De MDP-P905 wordt geleverd in een mooi plastic doosje. Dat bevat de voeding en twee 55 cm lange kabeltjes met aan de ene kant een vergulde 4 mm banaanstekker en aan de andere kant een vergulde miniatuur krokodilklem. Tot slot zit in het doosje een 15 cm lang kabeltje met aan de ene kant een 2,5 mm connector en aan de andere kant een USB-A connector. Dit kabeltje kunt u gebruiken om de firmware van de voeding via de USB-poort van uw PC te vernieuwen.
Wat helaas niet wordt meegeleverd is een kabel waarmee u de MDP-P905 kunt aansluiten op het apparaat dat de ingangsspanning levert. Wij komen daar verder nog op terug.

MDP-P905-digitale-voeding-02 (© 2019 Jos Verstraten)
Wat u krijgt als u een MDP-P905 koopt. (© 2019 Jos Verstraten)

Het uiterlijk van de MDP-P905
De MDP-P905 wordt geleverd in een mooie zwart geëloxeerde aluminium behuizing die een zeer professionele indruk maakt. Op de achterzijde staan de twee connectoren waarmee u de ingangsspanning op de MDP-P905 kunt aansluiten: een 2,5 mm DC-jack en een USB type-C connector. In de rechter hoek op de achterzijde zit de 'PROG'-connector waarmee u de voeding kunt verbinden met een USB-poort voor het opwaarderen van de firmware of voor het aansluiten op de monitor MDP-M01 (lees de volgende paragraaf).
Op de voorzijde ziet u links het zeer kleine OLED-display en daarnaast drie drukknopjes waarmee u de voeding bedient en de uitgangsparameters instelt. Met het scroll-wieltje, uiterst rechts, verandert u de waarden van de parameter(s) die u met de drie knopjes hebt geselecteerd. Deze scroll-knop wordt intern verlicht als het apparaat actief is.
Op de linker zijkant staan twee vergulde 4 mm stekkerbussen waarvan u de uitgangsspanning kunt afnemen. Ook deze worden intern verlicht als de spanning op de uitgang aanwezig is. U kunt de voorste ringen van deze bussen open draaien, waardoor u ook gestripte draadjes in de bussen kunt klemmen (zie inset).

MDP-P905-digitale-voeding-03 (© 2019 Jos Verstraten)
Het uiterlijk van de MDP-P905. (© 2019 Jos Verstraten)

Bedien de MDP-P905 op afstand
Een unieke eigenschap van deze voeding is dat u het apparaat op afstand kunt bedienen. Daarvoor moet u iets extra's kopen, de MDP-M01 'smart digital monitor'. Dit apparaatje, even groot als de voeding, heeft een beeldscherm en knopjes waarmee u maximaal zes voedingen kunt bedienen. Dat kan bedraad, waarbij u de diverse voedingen en de MDP-M01 op elkaar stapelt. Het kan echter ook draadloos via een 2,478 GHz link.
De MDP-M01 kost ongeveer € 60,00. Het zal duidelijk zijn dat zo'n meervoudige voeding een vrij prijzige investering is. Vandaar dat wij in dit artikel de MDP-P905 als stand-alone apparaat beschrijven en testen.

MDP-P905-digitale-voeding-04 (© 2019 Jos Verstraten)
Twee MDP-P905 voedingen worden bediend door één MDP-M01. (© 2019 Jos Verstraten)

De technische specificaties van de MDP-P905
Volgens de fabrikant voldoet deze voeding aan de volgende specificaties:
       - Ingangsspanning: 3,6 Vdc tot 30,0 Vdc
       - Ingangsconnectoren: USB type-C en 2,5 mm DC-jack
       - Efficiëntie: 95 %
       - Ruis en brom: 3 mVtot-tot-top max.
       - Resolutie van de instellingen: 10 mV en 1 mA
       - Nauwkeurigheid metingen: ±0,025 %
       - Uitgangsspanning: 0,01 Vdc ~ 30,00 Vdc max.
       - Uitgangsstroom: 0,005 A ~ 5,000 A max.
       - Uitgangsvermogen: 90 W max.
       - Communicatie: 2,4 GHz via HF-module NRF24L01
       - Afmetingen OLED-display: 25 mm x 7 mm
       - Afmetingen apparaat: 107 mm x 66 mm x 13,6 mm
       - Gewicht: 143 g

De elektronica in de MDP-P905


Drie propvolle printplaten
Uiteraard waren wij benieuwd naar de elektronica in deze miniatuur voeding met superieure specificaties. Onder drie van de rubberen voetjes zitten schroefjes. Als u deze los schroeft kunt u de achterste plaat uit de aluminium behuizing verwijderen. De elektronica is ondergebracht op drie printen. Twee daarvan passen precies in de behuizing en zijn op elkaar gemonteerd, onderdelenzijde naar onderdelenzijde. De derde kleine print biedt onderdak aan het display en de drie drukknopjes. De achterzijde van de voedingsprint is op drie plaatsen voorzien van warmtegeleidende pasta, die contact maakt met de aluminium achterste plaat van de behuizing en de gedissipeerde warmte overdraagt op de aluminium behuizing. Op deze plaat zit de ronde magneet die er voor zorgt dat de apparaatjes goed op elkaar blijven liggen als u meerdere voedingen bedient met één MDP-M01. Op deze foto ziet u ook de twee schroefjes, waarmee de voedingsprint wordt vast geschroefd op de twee 4 mm connectoren waarvan u de uitgangsspanning kunt afnemen.

MDP-P905-digitale-voeding-18 (© 2019 Jos Verstraten)
Het interne van de MDP-P905 na het verwijderen van de rugplaat. (© 2019 Jos Verstraten)

De voedingsprint
De print waarop de elektronica zit die uit de ingangsspanning de uitgangsspanning afleidt is voorgesteld in de onderstaande foto. Wat onmiddellijk opvalt zijn de zeventien elco's van 100 μF/35 V. Helaas zijn alle opschriften op de IC's onleesbaar gemaakt, zodat niet te achterhalen is waarom er zoveel elektronica nodig is om van de ene gelijkspanning een andere gelijkspanning af te leiden.
Volgens bronnen op internet wordt gebruik gemaakt van een HM4301 PWM-chip van het Chinese HmSemi. Deze stuurt vier NMOS-FET's van het type AON7240 van het Amerikaanse Alpha & Omega Semiconductor. Deze hebben een zeer lage RDS(ON) van slechts 5,1 mΩ. Koelplaten zijn dus niet noodzakelijk!

MDP-P905-digitale-voeding-19 (© 2019 Jos Verstraten)
De elektronica op de voedingsprint. (© 2019 Jos Verstraten)

De processorprint
Onder de voedingsprint zit een tweede print in de behuizing, zie onderstaande foto. Deze print bevat een microprocessor van het type LQFP100. Op deze print is ook de USB type-C connector aanwezig. Beide printen worden met elkaar verbonden met een platte kabel die op beide printen in een connector past. Omdat het onmogelijk is stromen tot 5 A via zo'n platte kabel te transporteren is er een achtpolige connector aanwezig die de via de USB type-C connector aangevoerde ingangsspanning transporteert naar de voedingsprint.
Midden op de foto ziet u een 2,4 GHz HF-module NRF24L01 die de HF-communicatie met de MDP-M01 regelt.
De processorprint is met een tweede bandkabeltje verbonden met de derde print die het display en de drukknopjes bevat.

MDP-P905-digitale-voeding-20 (© 2019 Jos Verstraten)
De processorprint bevat ook een RF-module. (© 2019 Jos Verstraten)

Werken met de MDP-P905


De firmware actualiseren
De fabrikant adviseert als eerste stap de firmware van de voeding te actualiseren. Ga hiervoor naar
http://minidso.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3696&extra=page%3D1
U ziet daar de allernieuwste versie van de firmware als een ZIP-bestand, in ons geval op 8 november 2019 was dat MDP_P905_v1.21.ZIP. Download dit bestand naar uw PC en pak het uit. Het ZIP-bestand bevat één .HEX-bestand dat u uiteraard op uw harde schijf zet.

MDP-P905-digitale-voeding-05 (© 2019 Jos Verstraten)
Het downloaden van de actueelste versie van de firmware. (© 2019 Jos Verstraten)

Sluit vervolgens het kleine witte kabeltje aan op de 'PROG'-connector op de achterzijde van de MDP-P905. Houd de 'SET'-knop ingedrukt en plug de USB-connector van dit kabeltje in een USB-poort van uw PC. De voeding wordt herkend als externe harde schijf en u kunt de inhoud hiervan in een venster van de Windows Verkenner op uw scherm zichtbaar maken. Sleep nu met de muis het HEX-bestand naar het pictogram 'DFU V3_64_D' van de voeding. Er gebeurt even van alles en nog wat en een paar seconden later ziet u een nieuw bestand in de root van uw voeding staan, namelijk MDP_P9~1.RDY.

MDP-P905-digitale-voeding-06 (© 2019 Jos Verstraten)
Het updaten van de firmware is gelukt. (© 2019 Jos Verstraten)

Het maken van een aansluitkabel
U kunt de MDP-P905 op twee manieren van ingangsspanning voorzien, via een kabel met een USB type-C connector of via een kabel met een 2,5 mm DC-jack. Dat u een USB type-C kabel beschikbaar hebt ligt niet voor de hand. Maar waarschijnlijk hebt u wel ergens een 2,5 mm DC-jack liggen die werd geleverd bij een netstekkervoeding. Met wat soldeer, wat krimpkous en twee soepele kabels maakt u hiervan een betrouwbare kabel voor het aanvoeren van de ongeregelde gelijkspanning. Denk er om dat er een stroom van 5 A door deze kabel kan lopen, dus bezuinig niet op de dikte van de koperaders. Let ook op de polariteit!

MDP-P905-digitale-voeding-07 (© 2019 Jos Verstraten)
Een zelfgemaakte ingangskabel voor de MDP-P905. (© 2019 Jos Verstraten)

Het inschakelen van de MDP-P905
Nadat u de voeding met de ingangsbron hebt verbonden drukt u even op de 'RUN/LOCK'-knop. De voeding komt in de stand-by modus, de scroll-knop wordt verlicht en u ziet het onderstaand weergegeven display. De voeding neemt automatisch de waarden van spanning en stroom aan die u het laatst hebt ingesteld. Tussen de haakjes ˂ ˃ staat het symbool van de grootheid die u nu met de scroll-knop kunt instellen. De status indicatie staat nu uiteraard op OFF, de voeding levert nog geen uitgangssignaal. Dat verandert in ON als u de voeding uit de stand-by haalt. De processor berekent dan onmiddellijk of de voeding een constante spanning of een constante stroom levert en wijzigt de status-indicatie in 'CV' (constant voltage) of 'CC' (constant current). Het actueel geleverde vermogen is uiteraard 0,000 W.

MDP-P905-digitale-voeding-08 (© 2019 Jos Verstraten)
De indicaties in het display bij het inschakelen van de voeding. (© 2019 Jos Verstraten)

Het instellen van de gewenste spanning en stroom
De volgende stap is dat u de door u gewenste spanning en maximaal te leveren stroom instelt. Draai even aan de scroll-knop. U ziet de indicatie van de spanning met 10 mV per stap van de scroll-knop verhogen of verlagen. Het is natuurlijk een heel gedoe om op deze manier de uitgangsspanning te verhogen tot bijvoorbeeld 24,000 V. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden. Als u de knop 'SET' met de linker hand ingedrukt houdt en met de rechter hand de scroll-knop bedient ziet u dat nu iedere stap van de scroll-knop de uitgangsspanning met 300 mV verhoogt of verlaagt.
Druk vervolgens even op de knop 'SET'. Het kader waarin de stroom wordt weergegeven wordt nu wit en u kunt op de reeds beschreven manier de gewenste maximale stroom instellen. Met alleen de scroll-knop gaat dat met 1 mA per stap. Als u ook de 'SET'-knop ingedrukt houdt gaat dat met 30 mA per stap.


De voeding activeren
Instellingen van spanning en stroom klaar? Druk even op de knop 'RUN/LOCK' en de ingestelde spanning verschijnt op de uitgangen. Deze lichten rood en blauw op en alsof dat nog niet duidelijk genoeg is verschijnt op het display de status-melding 'CV' en gaat een blauw LED'je branden naast het display. Op het display verschijnen de gemeten waarden van spanning, stroom en vermogen.

Spanning en stroom wijzigen in de actieve modus
Ook als de voeding actief is kunt u de waarden van de spanning en stroom wijzigen. U selecteert de te wijzigen grootheid door even op de knop 'SET' te drukken. Als u vervolgens aan het scroll-wieltje draait ziet u dat de spanning of de stroom wijzigt. Het kader waarin het vermogen werd weergegeven geeft nu, tegen een witte achtergrond, de nieuw ingestelde waarde van de spanning of de stroom weer, zie onderstaande figuur. Na één seconde wordt hier weer het vermogen weergegeven.

MDP-P905-digitale-voeding-09 (© 2019 Jos Verstraten)
Het aanpassen van de spanning tijdens de actieve modus.
(© 2019 Jos Verstraten)

Blokkeren van de ingestelde waarden
Als u wilt verhinderen dat het scroll-wieltje invloed heeft op de ingestelde waarden drukt u langer dan één seconde op de 'RUN/LOCK'. Onder de blauwe LED gaat nu ook een rode LED branden. De ingestelde waarden blijven nu constant en reageren niet op knopjes of wieltje. In het display verschijnt bovendien het pictogram van een hangslotje. Door weer langer dan één seconde op 'RUN/LOCK' te drukken wordt de lock-modus opgeheven.

De tien preset's (Quick Set)
De MDP-P905 heeft tien preset-instellingen in zijn geheugen opgeslagen. Dat zijn spanning/stroom-instellingen die vaak in de praktijk worden toegepast. U kunt een van deze preset's selecteren door de knopjes 'SET' en 'MENU' samen in te drukken. In het display ziet u de drie eerste preset's verschijnen, zie de onderstaande figuur. Met het scroll-wieltje bladert u door de tien beschikbare preset's. Met de knop 'SET' bevestigt u uw keuze.

MDP-P905-digitale-voeding-10 (© 2019 Jos Verstraten)
De drie eerste preset's op het display. (© 2019 Jos Verstraten)

Het zélf definiëren van preset's
De gegevens van de tien preset's zitten in een tekstbestandje dat u gemakkelijk zélf kunt aanpassen. Sluit de MDP-P905 via het meegeleverde kabeltje weer aan op een USB-poort van uw PC. Deze keer drukt u echter niet op de 'SET'-toets. De voeding verschijnt in de Windows Verkenner als een externe harde schijf met als naam MDP-P905. Een van de bestanden is Q_SET.TXT. Als u deze opent in Kladblok kunt u de tien preset-waarden aan uw eigen wensen aanpassen.

MDP-P905-digitale-voeding-11 (© 2019 Jos Verstraten)
Het aanpassen van de tien preset's. (© 2019 Jos Verstraten)

'MENU'-toets, kort ingedrukt
Als u deze knop even indrukt krijgt u toegang tot een menu met vijf opties. Uiteraard selecteert u deze opties met het scroll-wieltje. Dat moet u snel doen, want na twee seconden inactiviteit verdwijnen deze opties alweer uit beeld.
       - 1/5: Inp Vol, de actuele waarde van de ingangsspanning.
       - 2/5: Inp Cur, de actuele waarde van de ingangsstroom.
       - 3/5: Inp Cur Max, de ingestelde maximale waarde van de ingangsstroom (lees verder).
       - 4/5: Temp, de interne temperatuur van de MDP-P905.
       - 5/5: Versie informatie van hardware en software.

Share

De 'MENU'-toets, lang ingedrukt
Als u langer dan één seconde op deze knop drukt, krijgt u toegang tot een tweede menu met drie opties:
  • 1/3: Input Current Limit.
    Met deze optie stelt u de maximale waarde in van de stroom die de MDP-P905 uit de ingang mag trekken. Druk eerst even op 'SET' en verdraai nadien het scroll-wieltje. U kunt deze stroom instellen tussen 1,0 A en 6,0 A.
  • 2/3: TX and RX addr.
    Is alleen van belang als u de MDP-P905 draadloos bedient met een MDP-M01 'smart digital monitor'. U ziet dan de adressen van het zend- en ontvangst-protocol.
  • 3/3: Voice Adjust.
    Stelt het volume in van de piepjes die het apparaat produceert bij het bedienen van de knopjes.

MDP-P905-digitale-voeding-12 (© 2019 Jos Verstraten)
Het instellen van de maximale ingangsstroom. (© 2019 Jos Verstraten)

Het testen van de MDP-P905


Onze ingangsbron
De onderstaande tests hebben wij uitgevoerd met een gestabiliseerde 12 Vdc ~ 30 A voeding als ingangsbron, zie Hobby-lab: bouw een 12 V - 30 A voeding

Nauwkeurigheid van de spanning meting
Wij hebben de waarde van de uitgangsspanning die op het display van de MDP-P905 wordt weergegeven vergeleken met de spanning die onze laboratoriummeter aanwijst. Om de meetfout zo klein mogelijk te maken hebben wij deze test uitgevoerd zonder belasting aan de MDP-P905. De resultaten zijn weergegeven in de onderstaande tabel en zijn meer dan uitstekend te noemen. Het geteste exemplaar haalde 30,000 V niet, maar slechts 29,800 V.

MDP-P905-digitale-voeding-13 (© 2019 Jos Verstraten)
De nauwkeurigheid van de spanningsindicatie getest. (© 2019 Jos Verstraten)

Nauwkeurigheid van de stroom meting
Wij hebben onze laboratoriummeter ingesteld op stroommeting en rechtstreeks aangesloten op de uitgangen van de MDP-P905. Bij een uitgangsspanning van 5,000 V hebben wij de kortsluitstroom op diverse waarden ingesteld en de op het display weergegeven waarden vergeleken met de indicatie op onze laboratoriummeter. Zoals uit de onderstaande tabel blijkt is de nauwkeurigheid van de MDP-P905 ook bij deze metingen perfect.

MDP-P905-digitale-voeding-14
De nauwkeurigheid van de stroomindicatie getest. (© 2019 Jos Verstraten)

Stabilisatietest bij 5,000 V
De uitgangsspanning van de MDP-P905 werd ingesteld op 5,000 V en de maximaal te leveren stroom op 5,000 A. De stroombegrenzing van de ingang werd ingesteld op de maximale waarde van 6,0 A. De voeding werd belast met stromen tot 5 A. Gemeten werd de waarde van de geleverde spanning en de gemiddelde rimpel en ruis op deze spanning. De resultaten van deze test zijn samengevat in de onderstaande tabel. Opmerkenswaard is dat de uitgangsspanning, rechtstreeks gemeten op de uitgangsconnectoren van de MDP-P905, iets stijgt naarmate de belastingsstroom toeneemt. Dit zou betekenen dat de voeding een negatieve weerstand heeft! Uit de tabel blijkt dat de specificatie (ruis en rimpel: 3 mVtot-tot-top max.) niet wordt waargemaakt. Dat neemt niet weg dat de gemeten waarden uiteraard uitstekend zijn te noemen.
Het rendement van de MDP-P905 is geweldig. Na één uur leveren van 5,0 A bij 5,0 V, met dus 7,0 V over het apparaatje, werd via de 'MENU'-knop de interne temperatuur gemeten. Deze bedroeg slechts 39,9 °C.

MDP-P905-digitale-voeding-15 (© 2019 Jos Verstraten)
Stabilisatietest bij 5,000 V uitgangsspanning. (© 2019 Jos Verstraten)

Ruis en rimpel bij 5,0 A
De ruis en rimpel werden gemeten met een analoge millivoltmeter met een bandbreedte van 2 MHz. Zo'n meter meet de gemiddelde waarde van de ruis en rimpel. Voor pieken is zo'n meter zo blind als een mol. Natuurlijk waren wij nieuwsgierig naar wat de oscilloscoop te melden heeft over deze parameters. In de onderstaande twee oscillogrammen ziet u de rimpel en ruis bij een stroom van 5,0 A. Uit de rechter foto blijkt dat de interne elektronica van de MDP-P905 werkt met een chopperfrequentie van ongeveer 700 kHz.

MDP-P905-digitale-voeding-16 (© 2019 Jos Verstraten)
De brom en rimpel bij 5,0 A op het scherm van onze oscilloscoop. (© 2019 Jos Verstraten)

Stabilisatietest bij 24,000 V
In de vorige test moest de MDP-P905 de ingangsspanning van 12,0 V reduceren tot 5,0 V. Een gemakkelijke opdracht! In deze test worden de uitgangsparameters ingesteld op 24,000 V en 2,000 A. De voeding moet nu dus zijn buck-boost capaciteiten gaan gebruiken om de ingangsspanning te verdubbelen. Ook nu zijn de resultaten verbluffend, zie de samenvatting in de onderstaande tabel. De uitgangsspanning varieert over het volledige stroombereik van 2 A slechts met 2 mV.
Bij deze test loopt de interne temperatuur na één uur op tot 41,0 °C.

MDP-P905-digitale-voeding-17 (© 2019 Jos Verstraten)
Stabilisatietest bij 24,000 V uitgangsspanning. (© 2019 Jos Verstraten)

Onze opinie over de MDP-P905 van Miniware


Het zal duidelijk zijn dat deze voeding een voorbeeld is van superieure Chinese technologie. De gemeten prestaties zijn met een woord schitterend te noemen. Ook de manier waarop dit apparaat is geconstrueerd is uitstekend en tot in het detail verzorgd.
Een andere kwestie is of deze voeding handig is in het gebruik. Ons oordeel: nee! De afmetingen zijn in feite te klein om handig toe te passen in de dagelijkse laboratorium praktijk. Geef ons maar een traditionele voeding met draaipotentiometers voor het instellen van spanning en stroom.
De laatste vraag die beantwoord moet worden is hoe de prijs/prestatie-verhouding van de MDP-P905 kan worden beoordeeld. Ons antwoord is dat deze voeding te duur is voor wat het apparaat presteert. Qua specificaties vergelijkbare voedingen zijn te koop voor prijzen rond € 60,00.
De MDP-P905 is naar onze mening een hebbeding voor techneuten die er geen moeite mee hebben wat extra geld uit te geven voor een product dat zich duidelijk onderscheidt van de concurrentie. Want dat doet de MDP-P905 zonder meer!


(Amazon sponsor advertentie)
Koop uw laboratoriumvoeding bij Amazon