Over de auteur Jos Verstraten

(gepubliceerd op 16-08-2017, aangevuld op 19-04-2020, 18-01-2022 en 21-12-2022)


Naam: Jos Verstraten
Geboren: 1947, Antwerpen
Huidige woonplaats: Landgraaf
Email: josverstraten@live.nl


Over het stellen van vragen op dit blog

Met gemiddeld 1.000 pageviews per dag op dit blog is het logisch dat ik heel veel mailtjes en zelfs telefoontjes ontvang met vragen over elektronica. Ik kan die echter niet in mijn eentje allemaal gaan beantwoorden, want dan zou ik niets anders meer kunnen doen. Bovendien weet ik écht niet alles over alles en kan ik dus op de meeste vragen niet eens een antwoord bedenken.
Ik verwijs u met uw vragen over elektronica naar de onderstaande fora:
➡ https://www.circuitsonline.net/forum
➡ http://www.elektronicaforum.nl/
➡ https://www.schematheek.net/index.php?p=forum/index
➡ http://www.transistorforum.nl/forum/

De vragen die u op deze fora stelt worden dagelijks door tientallen elektronici gelezen die graag hun expertise op hun vakgebied met u delen.
Ik hoop dat u mijn standpunt in deze kwestie  begrijpt.
Jos Verstraten

1962 - 1969
Opleiding MTS elektronica (Deurne) en nadien ingenieursopleiding meet- en regeltechniek aan het HORTOK, het HOger Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs voor Kernenergiebedrijven (Mol).
Afstudeer project kernfysica:
       'Neutron-gamma discriminatie door middel van proton-recoil technieken'
Afstudeer project elektronica (in samenwerking met H. Cuppens):
       'Ontwerp van een drie-decaden digitale gelijkspanningsvoltmeter'
Eerste freelance publicaties in het tijdschrift Elektuur.

Een van de allereerste artikeltjes in Elektuur.
Een van de allereerste artikeltjes in elektuur.

1969
Vanwege een onoplosbaar meningsverschil tussen ondergetekende en het Belgisch Ministerie van Defensie over het nut en noodzaak van militaire dienstplicht besluit ik mijn toekomst op te bouwen in Nederland. Dat land ontvangt mij met open armen, zonder ook maar één vraag te stellen over mijn verleden en motivatie. Hoe anders is dat helaas op dit moment!

1969 - 1970

Werkzaam als researcher bij het Reactor Centrum Nederland (Petten). Onderzoek in het Enrico Fermi Laboratorium naar een nieuw soort detector voor het meten van de energie van snelle neutronen, met behulp van de lage flux kernreactor (LFR). Uitgenodigd door Bob van der Horst, eindredacteur van elektuur, om als redacteur/ontwerper het team te versterken.

Over_Jos_Verstraten_01 (© NRG)
De Lage Flux Reactor (LFR) in het Enrico Fermi gebouw te Petten. (© NRG)

1971 - 1972
Werkzaam als redacteur/ontwerper bij Uitgeversmaatschappij Elektuur BV (Beek). Schrijven leek leuker dan onderzoeken, maar werken voor een autoritaire directie bleek alles behalve leuk, dus vrij snel ontslag genomen.

1972 - 1973
Gedurende een eenjarig verblijf in Duitsland wordt voor Thomsen Elektronik (Nenderoth) een aantal schakelingen ontworpen dat in bouwpakket wordt verkocht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bekende typenummers zijn de M35 en M60 eindversterkers met Motorola darlingtons, de EVM100 digitale voltmeter met nixies en de F19 digitale frequentiemeter tot 2 MHz. Nadat Thomsen Elektronik een Nederlandse vestiging opent (Neer, later Roermond) worden deze bouwpakketten ook in Nederland en Vlaanderen aangeboden.

EVM100 digitale voltmeter. (© Jos Verstraten)
De EVM100 digitale voltmeter met nixies.
(© Jos Verstraten)

1972 - 1974
In deze periode zeer productief als free-lance auteur/ontwerper voor de tijdschriften Radio Bulletin van Uitgeverij De Muiderkring BV en radio electronica van Kluwer Technische Tijdschriften B.V. Specialiteit: ontwerpen en beschrijven van nabouw-schakelingen en populaire uitleg van de werking van elektronische schakelingen. Omdat beide uitgeverijen alleenrecht claimen op de auteur worden de artikelen gepubliceerd onder drie namen: Jos Verstraten en de anagrammen Jeever Tenstra en Ernest Javorst.

1974 - 1976
In opdracht van Uitgeverij Born BV (Assen) wordt, samen met twee ex-redacteuren van Elektuur, het negen keer per jaar verschijnend elektronica tijdschrift Populaire Electronica ontwikkeld en volgeschreven. Na het zestiende nummer ontstaan grote meningsverschillen tussen de redactie en de uitgever over de redactionele zelfstandigheid. De redactie neemt collectief ontslag en besluit haar ideeën verder te zetten in een eigen tijdschrift elektronika hobbie.

Over_Jos_Verstraten_09 (© Jos Verstraten)
Populaire Electronica van Uitgeverij Born BV.
(© Jos Verstraten)
1976 - 1979
Samen met de twee ex-redacteuren van Elektuur oprichten van de Coöperatieve Vereniging ZOUT ua (Maastricht). Deze Zelfbesturende Ontwerpers, Uitgevers en Technici hebben als doel het uitgeven van een eigen tweemaandelijks elektronica tijdschrift elektronika hobbie. Uitgave van de boeken waarom werkt het zo, bouwklare elektronika en lf modulen bij hetzelfde bedrijf.
Over_Jos_Verstraten_02 (© Jos Verstraten)
Uitgaven door de Coöperatieve Vereniging ZOUT ua. (© Jos Verstraten)
1977 - 1979
Een groot aantal artikelen die in Populaire Electronica en in elektronika hobbie is verschenen wordt vertaald in het Duits en verschijnt in de tijdschriften Populäre Elektronik van DerPE Verlag (Overath) en later in Elrad van Heinz Heise Verlag (Hannover).

Over_Jos_Verstraten_11 (© DerPE Verlag)
Populäre Elektronik van DerPE Verlag.
(© DerPE Verlag)
1979
Het tijdschrift elektronika hobbie belandt, na wat omzwervingen, bij Uitgeverij Kluwer (Deventer) en eindigt als bijlage in het tijdschrift ELO. De Coöperatieve Vereniging ZOUT ua  wordt ontbonden. Het freelance schrijven en ontwerpen voor Uitgeverij De Muiderkring BV wordt weer opgepakt.

1980
Oprichten met anderen van de Stichting Beeldentheater LOT, Licht, Object en Techniek (Eijsden). Doel het bedenken, realiseren en presenteren van een beeldentheater-project Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid. Dit project wordt, dank zij subsidies van diverse Ministeries, Provincies en Gemeenten, in twee jaar tijd ingebouwd in een demontabele houten loods van 32,5 meter lang en 5,5 meter breed (met dank aan de Gemeente Eijsden die een stuk grond beschikbaar stelde) en gepresenteerd in Enschede, Maastricht, Eijsden, Breda, Tilburg en Dordrecht.

Over_Jos_Verstraten_07 (© Jos Verstraten)
Eerste presentatie van Beeldentheater LOT in dagblad De Limburger, oktober 1980.

1981

Ontwikkeling en realisatie van een volledig automatisch werkend geluid-, licht- en beweging-besturingssysteem voor de beeldentheater productie Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid van hogergenoemde Stichting.

Over_Jos_Verstraten_03 (© Jos Verstraten)
De automatisering van Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid.
(© Jos Verstraten)
1983
Omdat  Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid niet meer verhuurd wordt vanwege de grote bezuinigingen op cultureel gebied door het eerste Kabinet Lubbers, besluit Stichting Beeldentheater LOT te overleven door elektronica te gaan verkopen. Als eerste project wordt een door de schrijver van dit blog ontworpen eenvoudig en goedkoop belichtingssysteem voor amateur theatergezelschappen ontwikkeld: het LDP-05 vijfkanaals dimmerpack en het LLC-05 bedieningspaneeltje.
Het goedkoop belichtingsysteem voor amateur theatergezelschappen (© Stichting LOT)
Het goedkoop belichtingssysteem voor amateur theatergezelschappen.
(© Stichting LOT)

Als tweede project wordt gestart met de ontwikkeling van een reeks meetapparaten in bouwpakket voor de elektronica-hobbyist. De functiegenerator LMG-01 is het eerste (en helaas ook laatste) apparaat dat op de markt verschijnt.

LMG-01 functiegenerator © Stichting LOT
De LMG-01 die door LOT als bouwpakket op de markt wordt gebracht
(© Stichting LOT)

Het Maastrichts kantoor van de Banque de Paris et des Pays-bas krijgt een nieuwe filiaalhouder die niet gelooft in deze plannen, de stekker uit het stopcontact trekt en het krediet opzegt. Stichting Beeldentheater LOT gaat failliet, maar bij gebrek aan baten wordt dit faillissement snel opgeheven.

1984
In opdracht van Uitgeverij De Muiderkring BV worden zeven Engelstalige pockets over home-computers en elektronica van het Engels naar het Nederlands vertaald:
       - ZX81 leren programmeren
       - ZX spectrum leren programmeren
       - Interface schakelingen voor Commodore 64
       - Sinclair QL leren programmeren
       - Atari 600/800 XL leren programmeren
       - Muziek met de computer
       - Interface schakelingen voor MSX-computers 

1984
Oprichting van eigen bedrijf Vego,Verstraten elektronische en grafische ontwerpen (Eijsden) met als doel de werkzaamheden als ZZP'er belastingstechnisch in orde te maken.
Voor de Spectrum home-computer wordt een vijftal Nederlandstalige elektronica programma's geschreven in Sinclair BASIC en door Vego op cassettebandjes op de markt gebracht. Een van de populairste programma's is Schema's tekenen, waarmee men heel eenvoudige en kleine elektronische schemaatjes kan tekenen op de TV en afdrukken.

Over_Jos_Verstraten_08 (© Jos Verstraten)
Schema's tekenen met de Spectrum homecomputer. (© Jos Verstraten)

1984 - 1986

In opdracht van H. B. Stuurman van Uitgeverij De Muiderkring BV wordt het modulaire meetsysteem RaBuLab ontwikkeld (Radio Bulletin Laboratorium). Dit bestaat uit meetmodules die in een 19 inch rek zitten en die ieder een specifieke meetfunctie leveren, zoals een ruisgenerator, een octaaffilter, een 16-kanaals multiplexer, een LED-schaal meter, een vier-digit digitale meter, een logaritmische omvormer, een functiegenerator en een voeding. Dit systeem wordt vanaf maart 1984 tot augustus 1986 in Radio Bulletin gepubliceerd. RaBuLab wordt helaas niet volledig uitgewerkt omdat een nieuwe eindredacteur van het tijdschrift geen toekomst ziet in bouwbeschrijvingen.

Over_Jos_Verstraten_12 (© De Muiderkring)
Het RaBuLab-meetsysteem in wording. (© De Muiderkring)

1985

Uitgave van het boek Telefoon schakelingen door Uitgeverij De Muiderkring BV.

Over_Jos_Verstraten_04 (© Jos Verstraten)
Telefoon schakelingen, uitgegeven door De Muiderkring.
(© Jos Verstraten)

1985
In dit jaar wordt, samen met Mariejose Degrave, deelgenomen aan de 'HEMA Ontwerpwedstrijd' met het ontwerp 'De Walnoot'. Dat is een bijzondere tuinlamp in de vorm van een half transparante walnoot, los liggend in een metalen frame gemonteerd in een betonnen voet. Liggend in de ene stand wordt de accu in 'De Walnoot' opgeladen door de in het ontwerp aanwezige zonnecellen. Draait men 'De Walnoot' 180 graden, dan gaat automatisch een 9 W TL-buisje branden. Dit ontwerp valt echter niet in de prijzen.

Tuinlamp 'De Walnoot'.  (© Jos Verstraten)
Tuinlamp 'De Walnoot'. (© Jos Verstraten)

1986 - 2000
Producent, eindredacteur en mede-auteur van de losbladige naslagwerken Actueel I.C.-Handboek, Hobby-Elektronica, Aktuele Microcomputer Techniek en PC Tuning van WEKA Uitgeverij BV (Amsterdam). Het unieke aan deze losbladige naslagwerken was dat de printontwerpen werden meegeleverd op transparante folies, klaar om zélf te belichten.
Door een radicale koerswijziging van genoemde uitgeverij worden deze publicaties in 2000, bij de honderdste aanvulling van Hobby-Elektronica, helaas uit de markt genomen.

Hobby Elektronica van Weka (© Uitgeverij Weka BV)
De losbladige naslagwerken Hobby Elektronica en Actueel I.C.-Handboek.
(© Uitgeverij WEKA BV)

1997
Het eenmansbedrijf Vego wordt omgezet in de vennootschap Vego VOF met twee medewerkers.

2000
De beslissing van WEKA Uitgeverij BV om de vier losbladige naslagwerken uit de markt te halen brengt het bedrijfje Vego VOF in grote problemen. Vrijwel de gehele omzet valt opeens weg! Er wordt besloten Vego VOF om te vormen tot zelfstandige uitgeverij van elektronische literatuur.
De titels Actueel I.C.-Handboek en Hobby Elektronica worden overgenomen van Weka Uitgeverij BV (gratis, een prachtig gebaar van deze uitgeverij!) en in eigen beheer verder uitgegeven onder de naam Hobby Elektronica & Actueel IC Handboek. Van dit handboek worden nog dertig aanvullingen uitgegeven.
Daarnaast verschijnen boeken van de auteur van dit blog, van B. Stuurman (ex-hoofdredacteur van Radio Bulletin) en van Willem H. M. van Dreumel (auteur van boeken uitgegeven door Uitgeverij Elektor BV).

Over_Jos_Verstraten_05 (© Jos Verstraten)
Boeken van Jos Verstraten, uitgegeven door Vego VOF. (© Jos Verstraten)

2002
Vego VOF blijkt, bij gebrek aan voldoende titels, niet levensvatbaar als uitgeverij. Er wordt van alles en nog wat verzonnen om het bedrijf verder te kunnen zetten. Een paar voorbeelden:

Zoekelektronica
In juli 2000 wordt gestart met de website www.zoekelektronica.nl. Bedoeling is dat Nederlandse en Belgische elektronica bedrijven hun producten kunnen aanbevelen in meer dan 200 productgroepen. Wie op zoek is naar bijvoorbeeld temperatuursensoren opent deze productgroep en krijgt onmiddellijk een overzicht van alle leveranciers van dergelijke sensoren.

Over_Jos_Verstraten_15 (© Jos Verstraten)
Homepage van de website van 'Zoekelektronica'. (© Jos Verstraten)

Babywall
Er wordt een verhuurbedrijfje van geboorteborden en aanverwante zaken opgezet. Het werkgebied is Zuidoost Limburg. In snel tempo worden meer dan dertig gevelborden zélf  gemaakt en in de verhuur gebracht.

www.babywall.nl(© Jos Verstraten)
Homepage van de website van 'Babywall'. (© Jos Verstraten)

Clip 'n Sport
In samenwerking met een bekende illustratrice wordt een CD-ROM geproduceerd met daarop 500 illustraties rond het thema 'voetbal'. Deze illustraties staan in diverse pixel- en vector-formaten op de CD-ROM en zijn gemakkelijk van het schijfje te halen door middel van een gebruiksvriendelijke interface. De bedoeling is, bij succes, deze ene CD-ROM te laten volgen door meerdere die ieder een bepaalde sport als thema hebben. 

Clip 'n Sport' (© Jos Verstraten)
Homepage van de website van 'Clip 'n Sport'. (© Jos Verstraten)

2005
Omdat al die initiatieven commercieel niet veel aarde aan de dijk zetten wordt in 2005 een volgende vrij drastische stap gezet. Het bedrijf wordt omgebouwd tot postorderbedrijf. Vego VOF levert per postorder elektronica apparatuur voor de hobby en professionele elektronicus, onder andere van de merken KlikAanKlikUit, König Elektronik, Lascar Electronics, Kemo ElectronicPeak Electronic Design, Abacom en USB Instruments.

postorderbedrijf Vego VOF (© Jos Verstraten)
Homepage van de website van postorderbedrijf Vego VOF.
(© Jos Verstraten)

2000 - 2015
Webmaster van de aan het boek Hobby Elektronica & Actueel IC Handboek gelieerde website www.hobbyelektronica.nu. Deze site kan worden beschouwd als de bakermat van dit elektronica-hobby blog.

Homepage van de website www.hobbyelektronica.nu (© Jos Verstraten)
Homepage van de website www.hobbyelektronica.nu. (© Jos Verstraten)

2015

Vego VOF wordt opgeheven en de auteur begint op zijn 68ste aan zijn 'derde leeftijd'. In februari 2017 verschijnen de eerste vijf artikelen op dit elektronica-blog.

2018
De tests van Chinese elektronica producten op dit Nederlandstalig blog genereren zoveel internationale belangstelling dat wordt besloten dit deel van het blog in een Engelstalige versie te publiceren. Het eerste vertaalde artikel verschijnt in oktober 2018 op:
Aanklikbare link ➡  Chinese electronics products tested.

2021: het 'Openbaar elektronica tijdschriften repositorium'
Uit onvrede over het feit dat de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag geen actief beleid voert om oude elektronica tijdschriften voor het nageslacht te bewaren besluit de auteur deze tijdschriften zélf te verzamelen, te digitaliseren en te indexeren, dit laatste samen met zijn levenspartner Marianne Packbiers. Gestart wordt met de meer dan veertig titels die in de periode 1960 tot en met 2000 zijn verschenen. Een immense klus waar nog voor jaren werk in zit! Alle gevonden tijdschriften en hun indexen worden op diverse openbare internet-media ter beschikking gesteld:


Directe download van elektronica tijdschriften
(Banggood sponsor advertentie)
Hantek DSO5102 oscilloscoopBibliografie


JAARISBNUITGEVERIJTITEL
1978978-90-6344-002-2Uitgeverij ZOUTBouwklare elektronika
1978978-90-6344-001-5Uitgeverij ZOUTWaarom werkt het zo?
1979978-90-6344-003-9Uitgeverij ZOUTLF-modulen
1983978-90-6082-248-7Uitgeverij De MuiderkringZX81 leren programmeren (vertaald uit het Engels)
1983978-90-6082-245-6Uitgeverij De MuiderkringZX spectrum leren programmeren (vertaald uit het Engels)
1984978-90-8056-104-5Uitgeverij Weka BVHobby-elektronica (samen met J. V. Dupain)
1984978-90-70829-06-3Uitgeverij Weka BVAktuele microcomputer techniek (eindredactie)
1985978-90-6082-274-6Uitgeverij De MuiderkringInterface schakelingen voor Commodore 64 (vertaald uit het Engels)
1985978-90-6082-258-6Uitgeverij De MuiderkringSinclair QL leren programmeren (vertaald uit het Engels)
1985978-90-6082-277-7Uitgeverij De MuiderkringTelefoonschakelingen
1985978-90-6082-257-9Uitgeverij De MuiderkringAtari 600/800 XL leren programmeren (vertaald uit het Engels)
1986978-90-6082-276-0Uitgeverij De MuiderkringInterface schakelingen voor MSX-computers (vertaald uit het Engels)
1986978-90-7082-909-4Uitgeverij Weka BVActueel I.C.-handboek (samen met Bob van Duuren)
1987978-90-6082-271-5Uitgeverij De MuiderkringMuziek met de computer (vertaald uit het Engels)
1987978-90-70829-12-4Uitgeverij Weka BVHard- en software tuning voor IBM PC's (eindredactie)
1992978-90-70829-25-4Uitgeverij Weka BVIllustraties voor professionele vormgeving (eindredactie)
1999978-90-8529-029-2Uitgeverij VegoKnow it all: LCD-indicatoren
1999978-90-8529-040-7Uitgeverij VegoKnow it all: Vocht en vloeistofniveau sensoren
1999978-90-8529-045-2Uitgeverij VegoKnow it all: Ontstoorspoelen en -netwerken
1999978-90-8529-044-5Uitgeverij VegoKnow it all: Surface acoustic wave componenten
1999978-90-8529-048-3Uitgeverij VegoKnow it all: Diac's thyristoren, GTO's en Triac's
1999978-90-8529-028-5Uitgeverij VegoKnow it all: Beeldversterkers
1999978-90-8529-030-8Uitgeverij VegoKnow it all: LED-indicatoren
2000978-90-8529-026-1Uitgeverij VegoKnow it all: Ocmos FET's
2000978-90-8529-021-6Uitgeverij VegoKnow it all: Dioden als demodulatoren
2001978-90-8529-006-3Uitgeverij VegoKnow it all: OTA's, principes en toepassingen
2001978-90-8529-003-2Uitgeverij VegoKnow it all: Midi-standaard
2001978-90-8529-024-7Uitgeverij VegoKnow it all: Condensatoren
2001978-90-8529-023-0Uitgeverij VegoKnow it all: Dioden als gelijkrichters
2001978-90-5883-025-8Uitgeverij Weka BVWindows op de Werkplek (eindredactie)
2001978-90-8529-022-3Uitgeverij VegoKnow it all: Dioden als spanningsvermenigvuldigers
2001978-90-8529-004-9Uitgeverij VegoKnow it all: Functiegeneratoren
2002978-90-8529-015-5Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als spanningvolgers
2002978-90-8529-013-1Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als comparatoren en discriminatoren
2002978-90-8529-034-6Uitgeverij VegoKnow it all: Sensoren voor afstandsmetingen
2002978-90-8529-011-7Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als gelijkrichters en detectoren
2002978-90-8529-010-0Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als niet-lineaire versterkers
2002978-90-8529-009-4Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als filter schakelingen
2002978-90-8529-008-7Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als signaal generatoren
2002978-90-8529-007-0Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als digitale schakelingen
2002978-90-8529-077-3Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2002 - 1
2002978-90-8529-078-0Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2002 - 2
2002978-90-8529-038-4Uitgeverij VegoKnow it all: Temperatuur sensoren
2002978-90-8529-012-4Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als signaal bewerkers
2002978-90-8529-014-8Uitgeverij VegoKnow it all: Op-amp's als spanningsversterkers
2003978-90-8529-047-6Uitgeverij VegoKnow it all: Kristallen en frequentie-referenties
2003978-90-8529-046-9Uitgeverij VegoKnow it all: Microfoons
2003978-90-8529-043-8Uitgeverij VegoKnow it all: Peltier elementen
2003978-90-8529-031-5Uitgeverij VegoKnow it all: Optische koppelaars
2003978-90-8529-032-2Uitgeverij VegoKnow it all: LED's met geïntegreerde elektronica
2003978-90-8529-027-8Uitgeverij VegoKnow it all: Zonnecellen
2003978-90-8529-042-1Uitgeverij VegoKnow it all: Hall-effect sensoren
2003978-90-8529-035-3Uitgeverij VegoKnow it all: Kantel sensoren
2003978-90-8529-036-0Uitgeverij VegoKnow it all: Gas en rook sensoren
2003978-90-8529-037-7Uitgeverij VegoKnow it all: Thermokoppel versterkers
2003978-90-8529-041-4Uitgeverij VegoKnow it all: Magneto-resistieve sensoren
2003978-90-8529-039-1Uitgeverij VegoKnow it all: Druk sensoren
2003978-90-8529-049-0Uitgeverij VegoKnow it all: UJT en PUT
2003978-90-8529-025-4Uitgeverij VegoKnow it all: Lineaire optische koppelaars
2003978-90-8529-050-6Uitgeverij VegoKnow it all: Niet-lineaire weerstanden
2003978-90-8529-051-3Uitgeverij VegoKnow it all: Theorie: elektrochemie
2003978-90-8529-052-0Uitgeverij VegoKnow it all: Theorie: weerstanden en condensatoren
2003978-90-8529-079-7Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2003 - 1
2003978-90-8529-080-3Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2003 - 2
2003978-90-8529-020-9Uitgeverij VegoKnow it all: Dioden, overige toepassingen
2003978-90-8529-019-3Uitgeverij VegoKnow it all: Zenerdioden
2003978-90-8529-018-6Uitgeverij VegoKnow it all: Instellen van de transistor
2003978-90-8529-017-9Uitgeverij VegoKnow it all: Transistoren als LF signaalversterker
2003978-90-8529-054-4Uitgeverij VegoKnow it all: Theorie: lading, veld, capaciteit, potentiaal
2003978-90-8529-016-2Uitgeverij VegoKnow it all: Transistoren in oscillatorschakelingen
2003978-90-8529-055-1Uitgeverij VegoKnow it all: Theorie: het atoom en het elektron
2003978-90-8529-056-8Uitgeverij VegoKnow it all: Theorie: historisch overzicht van de elektronica
2003978-90-8529-057-5Uitgeverij VegoKnow it all: Theorie: elektronica in de natuurkunde
2003978-90-8529-005-6Uitgeverij VegoKnow it all: Emmertjesgeheugens
2003978-90-8529-002-5Uitgeverij VegoKnow it all: DCF-77 Tijdcode standaard
2003978-90-8529-033-9Uitgeverij VegoKnow it all: Pyro-elektrische sensoren
2003978-90-8529-053-7Uitgeverij VegoKnow it all: Theorie: spanning stroom, weerstand, vermogen
2004978-90-8529-058-2Uitgeverij VegoKnow it all: Blu-ray Disc, de opvolger van DVD
2004978-90-8529-063-6Uitgeverij VegoKnow it All: Waterkoeling van PC's
2004978-90-8529-064-3Uitgeverij VegoKnow it all: Grootbeeld projectie
2004978-90-8529-060-5Uitgeverij VegoKnow it All: Digitenne
2004978-90-8529-062-9Uitgeverij VegoKnow it all: Thyristoren en triac's
2004978-90-8529-072-8Uitgeverij VegoKnow it All: Software: Audio Wave van Abacom
2004978-90-8529-071-1Uitgeverij VegoKnow it All: Software: Front Designer van Abacom
2004978-90-8056-103-8Uitgeverij VegoVego's groot operationele versterker boek
2004978-90-8056-101-4Uitgeverij VegoVego's groot elektronische sensoren boek
2004978-90-8529-074-2Uitgeverij VegoKnow it All: Software: Sprint layout van Abacom
2004978-90-8529-075-9Uitgeverij VegoCharming Chip's
2004978-90-8529-081-0Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2004 - 1
2004978-90-8529-082-7Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2004 - 2
2004978-90-8529-061-2Uitgeverij VegoKnow it All: RJ-connectoren en UTP-bedrading
2004978-90-8529-067-4Uitgeverij VegoKnow it All: Software: Agent technologie van Microsoft
2004978-90-8529-059-9Uitgeverij VegoKnow it All: Transistor als LF eindversterker
2004978-90-8529-068-1Uitgeverij VegoKnow it All: Software: Sprint Layout van Abacom
2004978-90-8529-069-8Uitgeverij VegoKnow it all: Software: SPlan van Abacom
2004978-90-8529-070-4Uitgeverij VegoKnow it All: Software: Loch Master van Abacom
2005978-90-8529-066-7Uitgeverij VegoKnow it all: Super Audio CD
2005978-90-8056-106-9Uitgeverij VegoTeletronica
2005978-90-8529-073-5Uitgeverij VegoKnow it All: Surround sound systemen en hun specificaties
2005978-90-8529-083-4Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2005 - 1
2005978-90-8529-084-1Uitgeverij VegoHobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2005 - 2
2005978-90-8529-065-0Uitgeverij VegoKnow it all: DVD, Digital Versatile Disc
2006978-90-8529-000-1Uitgeverij VegoHet op-amp experimenteer boek