Naam: Jos Verstraten
Geboren: 1947, Antwerpen
Huidige woonplaats: Landgraaf
Email: josverstraten@live.nl
Over het stellen van vragen op dit blogMet gemiddeld 1.500 pageclick's per dag op dit blog is het logisch dat ik heel veel mailtjes en zelfs telefoontjes ontvang met vragen over elektronica. Ik kan die echter niet in mijn eentje allemaal gaan beantwoorden, want dan zou ik niets anders meer kunnen doen. Bovendien weet ik écht niet alles over alles en kan ik dus op de meeste vragen niet eens een antwoord bedenken.Ik verwijs u met uw vragen over elektronica naar de onderstaande fora: ➡ https://www.circuitsonline.net/forum ➡ http://www.elektronicaforum.nl/ ➡ https://www.schematheek.net/forum ➡ http://www.transistorforum.nl/forum/ De vragen die u op deze fora stelt worden dagelijks door tientallen elektronici gelezen die graag hun expertise op hun vakgebied met u delen. Mijn standpunt: 'Een blog is er voor het lezen van artikelen, een forum voor het stellen van vragen'. Ik hoop dat u mijn standpunt in deze kwestie begrijpt. Jos Verstraten |
1962 - 1969
Opleiding MTS elektronica (Deurne) en nadien ingenieursopleiding meet- en regeltechniek aan het HORTOK, het HOger Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs voor Kernenergiebedrijven (Mol).
Afstudeer project kernfysica:
'Neutron-gamma discriminatie door middel van proton-recoil technieken'
Afstudeer project elektronica (in samenwerking met H. Cuppens):
'Ontwerp van een drie-decaden digitale gelijkspanningsvoltmeter'
Aangemoedigd door een docent schrijf ik mijn eerste freelance publicaties voor het tijdschrift elektuur.
1969
Werkzaam als researcher bij het Reactor Centrum Nederland (Petten). Onderzoek in het Enrico Fermi Laboratorium naar een nieuw soort detector voor het meten van de energie van snelle neutronen, met behulp van de lage flux kernreactor (LFR). Uitgenodigd door Bob van der Horst, eindredacteur van elektuur, om als redacteur/ontwerper het team te versterken.
1971 - 1972
Werkzaam als redacteur/ontwerper bij Uitgeversmaatschappij Elektuur BV (Beek). Schrijven leek leuker dan onderzoeken, maar werken voor een autoritaire directie bleek alles behalve leuk, dus vrij snel ontslag genomen.
Een van de allereerste artikeltjes in elektuur. |
1969
Vanwege een onoplosbaar meningsverschil tussen ondergetekende en het Belgisch Ministerie van Defensie over het nut en noodzaak van militaire dienstplicht besluit ik mijn toekomst op te bouwen in Nederland. Dat land ontvangt mij met open armen, zonder ook maar één vraag te stellen over mijn verleden en motivatie. Hoe anders is dat helaas op dit moment!
1969 - 1970Werkzaam als researcher bij het Reactor Centrum Nederland (Petten). Onderzoek in het Enrico Fermi Laboratorium naar een nieuw soort detector voor het meten van de energie van snelle neutronen, met behulp van de lage flux kernreactor (LFR). Uitgenodigd door Bob van der Horst, eindredacteur van elektuur, om als redacteur/ontwerper het team te versterken.
De Lage Flux Reactor (LFR) in het Enrico Fermi gebouw te Petten. (© NRG) |
Werkzaam als redacteur/ontwerper bij Uitgeversmaatschappij Elektuur BV (Beek). Schrijven leek leuker dan onderzoeken, maar werken voor een autoritaire directie bleek alles behalve leuk, dus vrij snel ontslag genomen.
1972 - 1973
Gedurende een eenjarig verblijf in Duitsland wordt voor Thomsen Elektronik (Nenderoth) een aantal schakelingen ontworpen dat in bouwpakket wordt verkocht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bekende typenummers zijn de M35 en M60 eindversterkers met Motorola darlingtons, de EVM100 digitale voltmeter met nixies en de F19 digitale frequentiemeter tot 2 MHz. Nadat Thomsen Elektronik een Nederlandse vestiging opent (Neer, later Roermond) worden deze bouwpakketten ook in Nederland en Vlaanderen aangeboden.
De EVM100 digitale voltmeter met nixies. (© Jos Verstraten) |
1972 - 1974
1974 - 1976
In opdracht van Uitgeverij Born BV (Assen) wordt, samen met twee ex-redacteuren van Elektuur, het negen keer per jaar verschijnend elektronica tijdschrift Populaire Electronica ontwikkeld en volgeschreven. Na het zestiende nummer ontstaan grote meningsverschillen tussen de redactie en de uitgever over de redactionele zelfstandigheid. De redactie neemt collectief ontslag en besluit haar ideeën verder te zetten in een eigen tijdschrift elektronika hobbie.
Populaire Electronica van Uitgeverij Born BV. (© Jos Verstraten) |
Samen met de twee ex-redacteuren van Elektuur oprichten van de Coöperatieve Vereniging ZOUT ua (Maastricht). Deze Zelfbesturende Ontwerpers, Uitgevers en Technici hebben als doel het uitgeven van een eigen tweemaandelijks elektronica tijdschrift elektronika hobbie. Uitgave van de boeken waarom werkt het zo, bouwklare elektronika en lf modulen bij hetzelfde bedrijf.
Uitgaven door de Coöperatieve Vereniging ZOUT ua. (© Jos Verstraten) |
Een groot aantal artikelen dat in Populaire Electronica en in elektronika hobbie is verschenen wordt vertaald in het Duits en verschijnt in de tijdschriften Populäre Elektronik van DerPE Verlag (Overath) en later in Elrad van Heinz Heise Verlag (Hannover).
Populäre Elektronik van DerPE Verlag. (© DerPE Verlag) |
Het tijdschrift elektronika hobbie belandt, na wat omzwervingen, bij Uitgeverij Kluwer (Deventer) en eindigt als bijlage in het tijdschrift ELO. De Coöperatieve Vereniging ZOUT ua wordt ontbonden. Het freelance schrijven en ontwerpen voor Uitgeverij De Muiderkring BV wordt weer opgepakt.
1980
Oprichten met anderen van de Stichting Beeldentheater LOT, Licht, Object en Techniek (Eijsden). Doel het bedenken, realiseren en presenteren van een beeldentheater-project Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid. Dit project wordt, dank zij subsidies van diverse Ministeries, Provincies en Gemeenten, in twee jaar tijd ingebouwd in een demontabele houten loods van 32,5 meter lang en 5,5 meter breed (met dank aan de Gemeente Eijsden die een stuk grond beschikbaar stelde) en gepresenteerd in Enschede, Maastricht, Eijsden, Breda, Tilburg en Dordrecht.
Eerste presentatie van Beeldentheater LOT in dagblad De Limburger, oktober 1980. |
1981
Ontwikkeling en realisatie van een volledig automatisch werkend geluid-, licht- en beweging-besturingssysteem voor de beeldentheater productie Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid van hogergenoemde Stichting.
De automatisering van Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid. (© Jos Verstraten) |
1982-1983
Omdat Gruwelkamers, dood van woord tot werkelijkheid niet meer verhuurd wordt vanwege de grote bezuinigingen op cultureel gebied door het eerste Kabinet Lubbers, besluit LOT te overleven door elektronica te gaan verkopen. De Stichting wordt omgezet in een Coöperatieve Vereniging. Als eerste project wordt een door de schrijver van dit blog ontworpen eenvoudig en goedkoop belichtingssysteem voor amateur theatergezelschappen ontwikkeld: het LDP-05 vijfkanaals dimmerpack en het LLC-05 bedieningspaneeltje.
Het goedkoop belichtingssysteem voor amateur theatergezelschappen. (© Coöperatieve Vereniging LOT) |
Als tweede project wordt gestart met de ontwikkeling van een reeks meetapparaten in bouwpakket voor de elektronica-hobbyist. De functiegenerator LMG-01 is het eerste (en helaas ook laatste) apparaat dat op de markt verschijnt.
De LMG-01 die door LOT als bouwpakket op de markt wordt gebracht (© Coöperatieve Vereniging LOT) |
Naast de ontwikkeling van deze bouwpakketten is het de bedoeling dat onder de naam 'ModuLOT' een aantal meetmodules op de markt wordt gebracht, zoals een 4½ digit digitale voltmeter.
Advertentie in elektuur oktober 1982. (© Coöperatieve Vereniging LOT) |
Het Maastrichts kantoor van de Banque de Paris et des Pays-bas krijgt een nieuwe filiaalhouder die niet gelooft in deze plannen, de stekker uit het stopcontact trekt en het krediet opzegt. Coöperatieve Vereniging LOT gaat failliet, maar bij gebrek aan baten wordt dit faillissement snel opgeheven.
1984
In opdracht van Uitgeverij De Muiderkring BV worden zeven Engelstalige pockets over home-computers en elektronica van het Engels naar het Nederlands vertaald:
- ZX81 leren programmeren
- ZX spectrum leren programmeren
- Interface schakelingen voor Commodore 64
- Sinclair QL leren programmeren
- Atari 600/800 XL leren programmeren
- Muziek met de computer
- Interface schakelingen voor MSX-computers
1984
Oprichting van eigen bedrijf Vego,Verstraten elektronische en grafische ontwerpen (Eijsden) met als doel de werkzaamheden als ZZP'er belastingstechnisch in orde te maken.
Voor de Spectrum home-computer wordt een vijftal Nederlandstalige elektronica programma's geschreven in Sinclair BASIC en door Vego op cassettebandjes op de markt gebracht. Een van de populairste programma's is Schema's tekenen, waarmee men heel eenvoudige en kleine elektronische schemaatjes kan tekenen op de TV en afdrukken.
1984 - 1986
In opdracht van H. B. Stuurman van Uitgeverij De Muiderkring BV wordt het modulaire meetsysteem RaBuLab ontwikkeld (Radio Bulletin Laboratorium). Dit bestaat uit meetmodules die in een 19 inch rek zitten en die ieder een specifieke meetfunctie leveren, zoals een ruisgenerator, een octaaffilter, een 16-kanaals multiplexer, een LED-schaal meter, een vier-digit digitale meter, een logaritmische omvormer, een functiegenerator en een voeding. Dit systeem wordt vanaf maart 1984 tot augustus 1986 in Radio Bulletin gepubliceerd. RaBuLab wordt helaas niet volledig uitgewerkt omdat een nieuwe eindredacteur van het tijdschrift geen toekomst ziet in bouwbeschrijvingen.
1985
Uitgave van het boek Telefoon schakelingen door Uitgeverij De Muiderkring BV.
1985
1986 - 2000
- ZX81 leren programmeren
- ZX spectrum leren programmeren
- Interface schakelingen voor Commodore 64
- Sinclair QL leren programmeren
- Atari 600/800 XL leren programmeren
- Muziek met de computer
- Interface schakelingen voor MSX-computers
1984
Oprichting van eigen bedrijf Vego,Verstraten elektronische en grafische ontwerpen (Eijsden) met als doel de werkzaamheden als ZZP'er belastingstechnisch in orde te maken.
Voor de Spectrum home-computer wordt een vijftal Nederlandstalige elektronica programma's geschreven in Sinclair BASIC en door Vego op cassettebandjes op de markt gebracht. Een van de populairste programma's is Schema's tekenen, waarmee men heel eenvoudige en kleine elektronische schemaatjes kan tekenen op de TV en afdrukken.
Schema's tekenen met de Spectrum homecomputer. (© Jos Verstraten) |
1984 - 1986
In opdracht van H. B. Stuurman van Uitgeverij De Muiderkring BV wordt het modulaire meetsysteem RaBuLab ontwikkeld (Radio Bulletin Laboratorium). Dit bestaat uit meetmodules die in een 19 inch rek zitten en die ieder een specifieke meetfunctie leveren, zoals een ruisgenerator, een octaaffilter, een 16-kanaals multiplexer, een LED-schaal meter, een vier-digit digitale meter, een logaritmische omvormer, een functiegenerator en een voeding. Dit systeem wordt vanaf maart 1984 tot augustus 1986 in Radio Bulletin gepubliceerd. RaBuLab wordt helaas niet volledig uitgewerkt omdat een nieuwe eindredacteur van het tijdschrift geen toekomst ziet in bouwbeschrijvingen.
Het RaBuLab-meetsysteem in wording. (© De Muiderkring) |
1985
Uitgave van het boek Telefoon schakelingen door Uitgeverij De Muiderkring BV.
Telefoon schakelingen, uitgegeven door De Muiderkring. (© Jos Verstraten) |
1985
In dit jaar wordt, samen met Mariejose Degrave, deelgenomen aan de 'HEMA Ontwerpwedstrijd' met het ontwerp 'De Walnoot'. Dat is een bijzondere tuinlamp in de vorm van een half transparante walnoot, los liggend in een metalen frame gemonteerd in een betonnen voet. Liggend in de ene stand wordt de accu in 'De Walnoot' opgeladen door de in het ontwerp aanwezige zonnecellen. Draait men 'De Walnoot' 180 graden, dan gaat automatisch een 9 W TL-buisje branden. Dit ontwerp valt echter niet in de prijzen.
Tuinlamp 'De Walnoot'. (© Jos Verstraten) |
1986 - 2000
Producent, eindredacteur en mede-auteur van de losbladige naslagwerken Actueel I.C.-Handboek, Hobby-Elektronica, Aktuele Microcomputer Techniek en PC Tuning van WEKA Uitgeverij BV (Amsterdam). Het unieke aan deze losbladige naslagwerken was dat de printontwerpen werden meegeleverd op transparante folies, klaar om zélf te belichten.
Door een radicale koerswijziging van genoemde uitgeverij worden deze publicaties in 2000, bij de honderdste aanvulling van Hobby-Elektronica, helaas uit de markt genomen.
1997
Het eenmansbedrijf Vego wordt omgezet in de vennootschap Vego VOF met twee medewerkers.
2000
2005
Omdat al die initiatieven commercieel niet veel aarde aan de dijk zetten wordt in 2005 een volgende vrij drastische stap gezet. Het bedrijf wordt omgebouwd tot postorderbedrijf. Vego VOF levert per postorder elektronica apparatuur voor de hobby en professionele elektronicus, onder andere van de merken KlikAanKlikUit, König Elektronik, Lascar Electronics, Kemo Electronic, Peak Electronic Design, Abacom en USB Instruments.
Door een radicale koerswijziging van genoemde uitgeverij worden deze publicaties in 2000, bij de honderdste aanvulling van Hobby-Elektronica, helaas uit de markt genomen.
De losbladige naslagwerken Hobby Elektronica en Actueel I.C.-Handboek. (© Uitgeverij WEKA BV) |
1997
Het eenmansbedrijf Vego wordt omgezet in de vennootschap Vego VOF met twee medewerkers.
2000
De beslissing van WEKA Uitgeverij BV om de vier losbladige naslagwerken uit de markt te halen brengt het bedrijfje Vego VOF in grote problemen. Vrijwel de gehele omzet valt opeens weg! Er wordt besloten Vego VOF om te vormen tot zelfstandige uitgeverij van elektronische literatuur.
De titels Actueel I.C.-Handboek en Hobby Elektronica worden overgenomen van Weka Uitgeverij BV (gratis, een prachtig gebaar van deze uitgeverij!) en in eigen beheer verder uitgegeven onder de naam Hobby Elektronica & Actueel IC Handboek. Van dit handboek worden nog dertig aanvullingen uitgegeven.
Daarnaast verschijnen boeken van de auteur van dit blog, van B. Stuurman (ex-hoofdredacteur van Radio Bulletin) en van Willem H. M. van Dreumel (auteur van boeken uitgegeven door Uitgeverij Elektor BV).
Boeken van Jos Verstraten, uitgegeven door Vego VOF. (© Jos Verstraten) |
2002
Vego VOF blijkt, bij gebrek aan voldoende titels, niet levensvatbaar als uitgeverij. Er wordt van alles en nog wat verzonnen om het bedrijf verder te kunnen zetten. Een paar voorbeelden:
Zoekelektronica
In juli 2000 wordt gestart met de website www.zoekelektronica.nl. Bedoeling is dat Nederlandse en Belgische elektronica bedrijven hun producten kunnen aanbevelen in meer dan 200 productgroepen. Wie op zoek is naar bijvoorbeeld temperatuursensoren opent deze productgroep en krijgt onmiddellijk een overzicht van alle leveranciers van dergelijke sensoren.
Homepage van de website van 'Zoekelektronica'. (© Jos Verstraten) |
Babywall
Er wordt een verhuurbedrijfje van geboorteborden en aanverwante zaken opgezet. Het werkgebied is Zuidoost Limburg. In snel tempo worden meer dan dertig gevelborden zélf gemaakt en in de verhuur gebracht.
Homepage van de website van 'Babywall'. (© Jos Verstraten) |
Clip 'n Sport
In samenwerking met een bekende illustratrice wordt een CD-ROM geproduceerd met daarop 500 illustraties rond het thema 'voetbal'. Deze illustraties staan in diverse pixel- en vector-formaten op de CD-ROM en zijn gemakkelijk van het schijfje te halen door middel van een gebruiksvriendelijke interface. De bedoeling is, bij succes, deze ene CD-ROM te laten volgen door meerdere die ieder een bepaalde sport als thema hebben.
Homepage van de website van 'Clip 'n Sport'. (© Jos Verstraten) |
2005
Omdat al die initiatieven commercieel niet veel aarde aan de dijk zetten wordt in 2005 een volgende vrij drastische stap gezet. Het bedrijf wordt omgebouwd tot postorderbedrijf. Vego VOF levert per postorder elektronica apparatuur voor de hobby en professionele elektronicus, onder andere van de merken KlikAanKlikUit, König Elektronik, Lascar Electronics, Kemo Electronic, Peak Electronic Design, Abacom en USB Instruments.
Homepage van de website van postorderbedrijf Vego VOF. (© Jos Verstraten) |
2000 - 2015
Webmaster van de aan het boek Hobby Elektronica & Actueel IC Handboek gelieerde website www.hobbyelektronica.nu. Deze site kan worden beschouwd als de bakermat van dit elektronica-hobby blog.
Homepage van de website www.hobbyelektronica.nu. (© Jos Verstraten) |
2015
Vego VOF wordt opgeheven en de auteur begint op zijn 68ste aan zijn 'derde leeftijd'. In februari 2017 verschijnen de eerste vijf artikelen op dit elektronica-blog.
2018
De tests van Chinese elektronica producten op dit Nederlandstalig blog genereren zoveel internationale belangstelling dat wordt besloten dit deel van het blog in een Engelstalige versie te publiceren. Het eerste vertaalde artikel verschijnt in oktober 2018 op:
Aanklikbare link ➡ Chinese electronics products tested.
2021: het Openbaar elektronica tijdschriften repositorium
Uit onvrede over het feit dat de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag geen actief beleid voert om oude elektronica tijdschriften voor het nageslacht te bewaren besluit de auteur deze tijdschriften zélf te verzamelen, te digitaliseren en te indexeren, dit laatste samen met zijn levenspartner Marianne Packbiers. Gestart wordt met de meer dan veertig titels die in de periode 1960 tot en met 2000 zijn verschenen. Een immense klus waar nog voor jaren werk in zit! Alle gevonden tijdschriften en hun indexen worden op diverse openbare internet-media ter beschikking gesteld:
Aanklikbare link ➡ Openbaar elektronica tijdschriften repositorium op Blogspot
Aanklikbare link ➡ Elektronica tijdschriften lezen op het Internet Archive
Aanklikbare link ➡ Elektronica tijdschriften downloaden van Google Drive
2023: Artikelen verschijnen in Pools tijdschrift
Vanaf het maart-nummer van 2023 wordt een aantal artikelen uit dit blog, onder andere de 32-delige Op-amp cursus, maandelijks overgenomen in het Pools elektronica tijdschrift Elektronika dla Wszystkich (Elektronica voor iedereen).
Elektronica voor iedereen. |
Koop uw laboratoriumvoeding bij Amazon
Bibliografie
JAAR | ISBN | UITGEVERIJ | TITEL |
---|---|---|---|
1978 | 978-90-6344-002-2 | Uitgeverij ZOUT | Bouwklare elektronika |
1978 | 978-90-6344-001-5 | Uitgeverij ZOUT | Waarom werkt het zo? |
1979 | 978-90-6344-003-9 | Uitgeverij ZOUT | LF-modulen |
1983 | 978-90-6082-248-7 | Uitgeverij De Muiderkring | ZX81 leren programmeren (vertaald uit het Engels) |
1983 | 978-90-6082-245-6 | Uitgeverij De Muiderkring | ZX spectrum leren programmeren (vertaald uit het Engels) |
1984 | 978-90-8056-104-5 | Uitgeverij Weka BV | Hobby-elektronica (samen met J. V. Dupain) |
1984 | 978-90-70829-06-3 | Uitgeverij Weka BV | Aktuele microcomputer techniek (eindredactie) |
1985 | 978-90-6082-274-6 | Uitgeverij De Muiderkring | Interface schakelingen voor Commodore 64 (vertaald uit het Engels) |
1985 | 978-90-6082-258-6 | Uitgeverij De Muiderkring | Sinclair QL leren programmeren (vertaald uit het Engels) |
1985 | 978-90-6082-277-7 | Uitgeverij De Muiderkring | Telefoonschakelingen |
1985 | 978-90-6082-257-9 | Uitgeverij De Muiderkring | Atari 600/800 XL leren programmeren (vertaald uit het Engels) |
1986 | 978-90-6082-276-0 | Uitgeverij De Muiderkring | Interface schakelingen voor MSX-computers (vertaald uit het Engels) |
1986 | 978-90-7082-909-4 | Uitgeverij Weka BV | Actueel I.C.-handboek (samen met Bob van Duuren) |
1987 | 978-90-6082-271-5 | Uitgeverij De Muiderkring | Muziek met de computer (vertaald uit het Engels) |
1987 | 978-90-70829-12-4 | Uitgeverij Weka BV | Hard- en software tuning voor IBM PC's (eindredactie) |
1992 | 978-90-70829-25-4 | Uitgeverij Weka BV | Illustraties voor professionele vormgeving (eindredactie) |
1999 | 978-90-8529-029-2 | Uitgeverij Vego | Know it all: LCD-indicatoren |
1999 | 978-90-8529-040-7 | Uitgeverij Vego | Know it all: Vocht en vloeistofniveau sensoren |
1999 | 978-90-8529-045-2 | Uitgeverij Vego | Know it all: Ontstoorspoelen en -netwerken |
1999 | 978-90-8529-044-5 | Uitgeverij Vego | Know it all: Surface acoustic wave componenten |
1999 | 978-90-8529-048-3 | Uitgeverij Vego | Know it all: Diac's thyristoren, GTO's en Triac's |
1999 | 978-90-8529-028-5 | Uitgeverij Vego | Know it all: Beeldversterkers |
1999 | 978-90-8529-030-8 | Uitgeverij Vego | Know it all: LED-indicatoren |
2000 | 978-90-8529-026-1 | Uitgeverij Vego | Know it all: Ocmos FET's |
2000 | 978-90-8529-021-6 | Uitgeverij Vego | Know it all: Dioden als demodulatoren |
2001 | 978-90-8529-006-3 | Uitgeverij Vego | Know it all: OTA's, principes en toepassingen |
2001 | 978-90-8529-003-2 | Uitgeverij Vego | Know it all: Midi-standaard |
2001 | 978-90-8529-024-7 | Uitgeverij Vego | Know it all: Condensatoren |
2001 | 978-90-8529-023-0 | Uitgeverij Vego | Know it all: Dioden als gelijkrichters |
2001 | 978-90-5883-025-8 | Uitgeverij Weka BV | Windows op de Werkplek (eindredactie) |
2001 | 978-90-8529-022-3 | Uitgeverij Vego | Know it all: Dioden als spanningsvermenigvuldigers |
2001 | 978-90-8529-004-9 | Uitgeverij Vego | Know it all: Functiegeneratoren |
2002 | 978-90-8529-015-5 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als spanningvolgers |
2002 | 978-90-8529-013-1 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als comparatoren en discriminatoren |
2002 | 978-90-8529-034-6 | Uitgeverij Vego | Know it all: Sensoren voor afstandsmetingen |
2002 | 978-90-8529-011-7 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als gelijkrichters en detectoren |
2002 | 978-90-8529-010-0 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als niet-lineaire versterkers |
2002 | 978-90-8529-009-4 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als filter schakelingen |
2002 | 978-90-8529-008-7 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als signaal generatoren |
2002 | 978-90-8529-007-0 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als digitale schakelingen |
2002 | 978-90-8529-077-3 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2002 - 1 |
2002 | 978-90-8529-078-0 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2002 - 2 |
2002 | 978-90-8529-038-4 | Uitgeverij Vego | Know it all: Temperatuur sensoren |
2002 | 978-90-8529-012-4 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als signaal bewerkers |
2002 | 978-90-8529-014-8 | Uitgeverij Vego | Know it all: Op-amp's als spanningsversterkers |
2003 | 978-90-8529-047-6 | Uitgeverij Vego | Know it all: Kristallen en frequentie-referenties |
2003 | 978-90-8529-046-9 | Uitgeverij Vego | Know it all: Microfoons |
2003 | 978-90-8529-043-8 | Uitgeverij Vego | Know it all: Peltier elementen |
2003 | 978-90-8529-031-5 | Uitgeverij Vego | Know it all: Optische koppelaars |
2003 | 978-90-8529-032-2 | Uitgeverij Vego | Know it all: LED's met geïntegreerde elektronica |
2003 | 978-90-8529-027-8 | Uitgeverij Vego | Know it all: Zonnecellen |
2003 | 978-90-8529-042-1 | Uitgeverij Vego | Know it all: Hall-effect sensoren |
2003 | 978-90-8529-035-3 | Uitgeverij Vego | Know it all: Kantel sensoren |
2003 | 978-90-8529-036-0 | Uitgeverij Vego | Know it all: Gas en rook sensoren |
2003 | 978-90-8529-037-7 | Uitgeverij Vego | Know it all: Thermokoppel versterkers |
2003 | 978-90-8529-041-4 | Uitgeverij Vego | Know it all: Magneto-resistieve sensoren |
2003 | 978-90-8529-039-1 | Uitgeverij Vego | Know it all: Druk sensoren |
2003 | 978-90-8529-049-0 | Uitgeverij Vego | Know it all: UJT en PUT |
2003 | 978-90-8529-025-4 | Uitgeverij Vego | Know it all: Lineaire optische koppelaars |
2003 | 978-90-8529-050-6 | Uitgeverij Vego | Know it all: Niet-lineaire weerstanden |
2003 | 978-90-8529-051-3 | Uitgeverij Vego | Know it all: Theorie: elektrochemie |
2003 | 978-90-8529-052-0 | Uitgeverij Vego | Know it all: Theorie: weerstanden en condensatoren |
2003 | 978-90-8529-079-7 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2003 - 1 |
2003 | 978-90-8529-080-3 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2003 - 2 |
2003 | 978-90-8529-020-9 | Uitgeverij Vego | Know it all: Dioden, overige toepassingen |
2003 | 978-90-8529-019-3 | Uitgeverij Vego | Know it all: Zenerdioden |
2003 | 978-90-8529-018-6 | Uitgeverij Vego | Know it all: Instellen van de transistor |
2003 | 978-90-8529-017-9 | Uitgeverij Vego | Know it all: Transistoren als LF signaalversterker |
2003 | 978-90-8529-054-4 | Uitgeverij Vego | Know it all: Theorie: lading, veld, capaciteit, potentiaal |
2003 | 978-90-8529-016-2 | Uitgeverij Vego | Know it all: Transistoren in oscillatorschakelingen |
2003 | 978-90-8529-055-1 | Uitgeverij Vego | Know it all: Theorie: het atoom en het elektron |
2003 | 978-90-8529-056-8 | Uitgeverij Vego | Know it all: Theorie: historisch overzicht van de elektronica |
2003 | 978-90-8529-057-5 | Uitgeverij Vego | Know it all: Theorie: elektronica in de natuurkunde |
2003 | 978-90-8529-005-6 | Uitgeverij Vego | Know it all: Emmertjesgeheugens |
2003 | 978-90-8529-002-5 | Uitgeverij Vego | Know it all: DCF-77 Tijdcode standaard |
2003 | 978-90-8529-033-9 | Uitgeverij Vego | Know it all: Pyro-elektrische sensoren |
2003 | 978-90-8529-053-7 | Uitgeverij Vego | Know it all: Theorie: spanning stroom, weerstand, vermogen |
2004 | 978-90-8529-058-2 | Uitgeverij Vego | Know it all: Blu-ray Disc, de opvolger van DVD |
2004 | 978-90-8529-063-6 | Uitgeverij Vego | Know it All: Waterkoeling van PC's |
2004 | 978-90-8529-064-3 | Uitgeverij Vego | Know it all: Grootbeeld projectie |
2004 | 978-90-8529-060-5 | Uitgeverij Vego | Know it All: Digitenne |
2004 | 978-90-8529-062-9 | Uitgeverij Vego | Know it all: Thyristoren en triac's |
2004 | 978-90-8529-072-8 | Uitgeverij Vego | Know it All: Software: Audio Wave van Abacom |
2004 | 978-90-8529-071-1 | Uitgeverij Vego | Know it All: Software: Front Designer van Abacom |
2004 | 978-90-8056-103-8 | Uitgeverij Vego | Vego's groot operationele versterker boek |
2004 | 978-90-8056-101-4 | Uitgeverij Vego | Vego's groot elektronische sensoren boek |
2004 | 978-90-8529-074-2 | Uitgeverij Vego | Know it All: Software: Sprint layout van Abacom |
2004 | 978-90-8529-075-9 | Uitgeverij Vego | Charming Chip's |
2004 | 978-90-8529-081-0 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2004 - 1 |
2004 | 978-90-8529-082-7 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2004 - 2 |
2004 | 978-90-8529-061-2 | Uitgeverij Vego | Know it All: RJ-connectoren en UTP-bedrading |
2004 | 978-90-8529-067-4 | Uitgeverij Vego | Know it All: Software: Agent technologie van Microsoft |
2004 | 978-90-8529-059-9 | Uitgeverij Vego | Know it All: Transistor als LF eindversterker |
2004 | 978-90-8529-068-1 | Uitgeverij Vego | Know it All: Software: Sprint Layout van Abacom |
2004 | 978-90-8529-069-8 | Uitgeverij Vego | Know it all: Software: SPlan van Abacom |
2004 | 978-90-8529-070-4 | Uitgeverij Vego | Know it All: Software: Loch Master van Abacom |
2005 | 978-90-8529-066-7 | Uitgeverij Vego | Know it all: Super Audio CD |
2005 | 978-90-8056-106-9 | Uitgeverij Vego | Teletronica |
2005 | 978-90-8529-073-5 | Uitgeverij Vego | Know it All: Surround sound systemen en hun specificaties |
2005 | 978-90-8529-083-4 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2005 - 1 |
2005 | 978-90-8529-084-1 | Uitgeverij Vego | Hobby Elektronica & Actueel IC-handboek, jaargang 2005 - 2 |
2005 | 978-90-8529-065-0 | Uitgeverij Vego | Know it all: DVD, Digital Versatile Disc |
2006 | 978-90-8529-000-1 | Uitgeverij Vego | Het op-amp experimenteer boek |