Tijdschriften: Rési & Transi

(gepubliceerd op 25-04-2024)

Twee elektronica stripalbums rond de elektronica knutselaars Rési en Transi, in de jaren 1982 en 1983 uitgegeven door Elektuur BV, vertaald uit het Frans.
In het begin van de jaren 1980 publiceerde Publitronic, de uitgeverij van Elektuur in Frankrijk, de stripalbums 'Rési & Transi', waarmee de jeugd de basisbeginselen van de elektronica spelenderwijs kon leren. De originaliteit en humor lagen in het feit dat alle personages, waaronder de hoofdrolspelers Rési en Transi, elektronische onderdelen waren. Er verschenen echter slechts twee albums, 'Échec aux mystères de l'électronique' in 1980 (heruitgegeven in 1988) en 'Touche pas ma bécane' in 1983.
In de finale van het tweede album werd een nieuw avontuur aangekondigd, waarin een derde nu vrouwelijke hoofdrolspeelster zou worden geïntroduceerd: Ledy, uiteraard onder de vorm van een rode LED.
Dat derde album is echter nooit verschenen. Wél werden korte avonturen van Rési en Transi gepubliceerd in de Franse editie van het tijdschrift Elex onder de vorm van tweemaandelijkse pagina's. Ook deze strips werden nooit in boekvorm uitgegeven.
De strips werden geschreven door Yvon Doffagne en getekend door Yvan Caussin. De twee albums werden vertaald in het Engels, Duits, Nederlands en zelfs in het Thai (ภาษาไทย). In Nederland werden de stripboeken uiteraard uitgebracht door Elektuur BV en wel in 1982 en 1983.

Rési & Transi: De twee albums in de Thaise editie.
De twee albums in de Thaise editie.Resi & Transi nummer 1

Titel: Korte Metten met de Mysteries van de Elektronica
Tekenaar: Yves Caussin
Scenarist: Yvon Doffagne
Uitgever: Elektuur BV
Publicatiejaar: 1982
ISBN: 2-86661-010-5
   Lees het boek op archive.org
   Download het boek van Google Drive


Resi & Transi nummer 2

Titel: De schrik van de Fietsendieven
Tekenaar: Yves Caussin
Scenarist: Yvon Doffagne
Uitgever: Elektuur BV
Publicatiejaar: 1983
ISBN: 90-70160-30-7
   Lees het boek op archive.org
   Download het boek van Google Drive
(Amazon sponsor advertentie)
Koop uw LED assortiment bij Amazon