Kemo Electronic reviews

Kemo Electronic biedt oplossingen onder de vorm van handige modules: alle elektronische componenten in een zwart doosje ingegoten. U hoeft de module maar aan te sluiten op schakelaars, accu, versterker, luidspreker of wat van toepassing is. In deze artikelen worden de opmerkelijkste modules besproken.


FG025SET, marterverjaging set
De FG025SET is een complete schrikdraad-set waarmee u verhindert dat marters in uw dakconstructie gaan rondsnuffelen. Deze dieren klimmen immers vaak via de regenpijp naar boven en lopen via de dakgoot naar de zolderverdieping of dakconstructie om zich daar te nestelen.
    Lees het artikel

M063N, 12 Vac dimmermodule
De dimmermodule M063N van Kemo Electronic regelt traploos 12-24-48 VAC gloeilampen, halogeenlampen, verwarmingen, motoren enz. van nul tot vol vermogen en dat tot een maximale stroom van 10 A.
    Lees het artikel

M028N, 4.000 VA power control
De M028N regelt traploos het vermogen dat u aan gloeilampen, verwarmingen, boormachines, universele motoren, etc. aanbiedt. Het vermogen zonder koelplaat bedraagt 1.350 VA,  mét koelplaat 4.000 VA. Deze module is ideaal voor het regelen van het vermogen van elektrische verwarmingen, zware soldeerbouten en theaterlampen van 1 kW en 2 kW.
    Lees het artikel

M171 en M195, pulsbreedte vermogensregelingen
De M171 en M195 van Kemo Electronic zijn vermogensregelingen voor gelijkspanningen tot 28 Vdc die werken volgens het principe van de Pulse Width Modulation PWM. De modules kunnen 10 A respectievelijk 20 A leveren aan de belasting.
    Lees het artikel

M162, achtkanaals USB relaismodule
De M162 module bevat acht elektromechanische relais die u via uw Windows PC kunt in- en uitschakelen. Voor de module is software beschikbaar, waarmee u eenvoudige tot ingewikkelde schakelsequenties kunt instellen. De module wordt aangesloten op een van de USB-poorten van uw PC, de relaiscontacten staan beschikbaar op een 16-polige kroonsteenstrip in de module.
    Lees het artikel

M101A, elektronische waterontharder
Een nog geen tientje kostend apparaatje kan, volgens de fabrikant, uw problemen met te hard leidingwater oplossen. Geen kalkaanslag meer in uw koffiezetter of op uw elektrische verwarmingselementen! In dit artikel wordt het principe van elektronische waterontharding besproken aan de hand van een kleine, goedkope module.
    Lees het artikel

Public adress met Kemo M040N en M034N
Met twee modules van Kemo Electronic kunt u een goede Public Adress (PA) versterker samenstellen met een gevoeligheid van 2 mV en een maximaal uitgangsvermogen van 40 W. Beide modules kunt u voeden met een gelijkspanning van maximaal 16 Vdc, zodat voeding uit een 12 V accu uitstekend mogelijk is.
    Lees het artikel

12 V accu onderhouden met Kemo modules
Als u 12 V loodaccu's hebt die maanden niet worden gebruikt, bijvoorbeeld in uw caravan, camper, boot of tuinhuisje, is het verstandig deze goed te onderhouden. Dat komt neer op laden, activeren en spanning controleren. Met drie Kemo-modules kunt u dat op een goedkope manier en bovendien volledig automatisch regelen: M149, M202 en M188.
    Lees het artikel

M172N, USB-lader uit fietsdynamo
Als u fietst gebruikt u waarschijnlijk uit USB gevoede apparatuur, zoals een navigatiesysteem of smart-phone. Deze apparaten kunt u laden vanuit uw fietsdynamo met de Kemo M172N. Ook met de moderne elektrische fietsen weet deze module raad. Op de M172N zit een omschakelaar, waarmee u kunt omschakelen tussen laden van uw USB-apparaat of fietsverlichting.
    Lees het artikel

M173, automatische tuinbesproeier
De M173 van Kemo Electronic schakelt uw tuinsproeiers in als de grond te droog is en schakelt de watertoevoer uit als de grond vochtig genoeg is. Met een in de grond ingegraven sensor wordt de grondvochtigheid gemeten. De module heeft een relaisuitgang met schakelcontact, waarmee u een elektromagnetische klep in de watertoevoer kunt bedienen.
    Lees het artikel

M204, zero-crossing vermogensregeling
Als u het vermogen van elektrische verwarmingen tot 3,5 kW wilt regelen kunt u gebruik maken van de M204 van Kemo Electronic, een module die werkt volgens het principe van de zero-crossing vermogensregeling of pakketbesturing en absoluut geen harmonische stoorsignalen introduceert.
    Lees het artikel

M152, regensensor voor 12 V
De M152 maakt gebruik van de lichte elektrische geleiding van regenwater om een relais te sturen als het gaat regenen. Om te verhinderen dat de schakeling ook reageert op ochtenddauw of mist wordt het sensoroppervlak verwarmd, waardoor de dauw of mist verdampt.
     Lees het artikel

M167N, waterputten niveau-indicator
Met de M167N meet u in tien stappen het waterniveau in waterputten, regentonnen, bezinkbassins, giertanks, etc. U kunt het niveau van alle vloeistoffen meten die elektrische geleiding vertonen en die niet corrosief zijn. Het apparaat wordt gevoed door twee batterijtjes van 1,5 V en verbruikt slechts stroom op het moment dat u de drukknop indrukt.
     Lees het artikel

M174, zonnepaneel laadregelaar
Hebt u in uw camper of caravan een tweede zogenaamde huishoudaccu? Wilt u bij een lange stilstand op een plaats zonder 230 V zowel uw startaccu als uw huishoudaccu uit een 12 V zonnepaneel laden? Dat kan gemakkelijk met deze zonnepaneel laadregelaar die er automatisch voor zorgt dat uw twee accu's worden opgeladen.
     Lees het artikel

M091, fasekoppelaar voor Powerline
Netwerksignalen via uw 230 V bedrading verzenden (Powerline) werkt prima als alle Homeplugs op éen fase zitten. Al u echter uw Homeplugs op diverse fasen hebt aangesloten moet u gebruik maken van een fasekoppelaar. Kemo Electronic heeft er twee, een voor DIN-rail montage en een voor losse montage in uw meterkast.
     Lees het artikel

M038N, 24 Vdc naar 13,5 Vdc
Met de M038N module zet u de spanning van uw 24 V accu om in een gestabiliseerde spanning van ongeveer 13,5 V. In tegenstelling tot de supergoedkope Chinese omvormers werkt deze module nog volgens een lineaire omzetting. Er zit dus absoluut geen HF-residu op de uitgangsspanning, tenzij deze door een variërende belastingsstroom ontstaat.
     Lees het artikel

M113D, digitale timer
U kunt met elf DIP-switches een tijd tussen 1 seconde en 2.047 minuten instellen. Na het drukken op de START-knop wordt het interne relais bekrachtigd. Dit schakelt na de ingestelde tijd weer uit. Via een tweede drukknop STOP kunt u de timer onderbreken. U moet de module voeden uit 12 V gelijkspanning. Het relaiscontact kan de netspanning schakelen.
     Lees het artikel


(Banggood sponsor advertentie)
KA3005D, laboratorium voeding 30 V - 5 A