Elektronica product reviews

Kennismaking met een aantal elektronica producten die wij zo bijzonder vinden, dat zij best wel een beetje extra aandacht verdienen. 


CM2100, netspanningsbewaking via GSM
Is de aanwezigheid van netspanning voor u van vitaal belang? De CM2100 van Mobeye informeert u bij spanningsuitval via een telefonische oproep en een SMS-bericht. De CM2100 heeft bovendien twee extra ingangen waarop u externe sensoren kunt aansluiten.
    Lees het artikel

Argos, miniatuur GSM inbraakalarm
De Argos (ook i200 genoemd) van het Nederlandse bedrijf Mobeye is een batterijgevoed en dus zelfstandig werkend GSM-alarm met heel veel toepassingen. In dit artikel bespreken wij de functies van dit apparaat.
    Lees het artikel

Easy-Mount, single hole paneelmeters
De digitale paneelmeters van de serie Easy-Mount van het Engelse Lascar Electronics onderscheiden zich van de concurrentie door de eenvoudige manier van montage. Deze paneelmeters kunt u namelijk in een frontplaat monteren via één gat van 5,5 mm.
    Lees het artikel

PanelPilot, configureerbare grafische meters
Het PanelPilot-systeem bestaat uit configureerbare digitale volt- en stroommeters met een kleuren touchscreen display. De voltmeters hebben twee analoge ingangen. De meters zijn via een USB-interface volledig te programmeren wat betreft meter-layout en -configuratie.
    Lees het artikel

UTP05, netwerkkabel analyser
In veel nieuwbouw is Cat5 of Cat6 bedrading aanwezig. Dergelijke kabels zijn onmisbaar bij het opbouwen van een Ethernet-netwerk. Voor het testen van deze bedrading heeft Peak Electronic Design een handig apparaatje op de markt gebracht: de UTP05.
     Lees het artikel

Sonoff WiFi Smart Switch
Wilt u uw huis opstoten in de vaart der volkeren en er het 'Internet of Things' op loslaten? Met dit amper € 4,50 kostende en slechts 9 x 4 x 2,5 cm groot kastje kunt u ieder op de netspanning werkend apparaat met een vermogen tot 2,3 kW in uw huis via het internet in- en uitschakelen.
     Lees het artikel

EL-USB-3 en EL-USB-4, loggers voor spanning en stroom
Het Engelse Lascar Electronics Ltd. brengt twee kleine en goedkope dataloggers op de markt, waarmee u het verloop van een gelijkspanning of een gelijkstroom indien gewenst zelfs dagenlang kunt observeren en opslaan.
    Lees het artikel

EL-WiFi dataloggers van Lascar
Met de EL-WiFi dataloggers kunt u temperaturen en relatieve vochtigheid loggen en de gegevens draadloos via uw WiFi-netwerk naar uw Windows-PC versturen. Dank zij de 'EasyLog Cloud' kunt u de gegevens bovendien overal op de wereld op een persoonlijke, beveiligde Internet-pagina uitlezen.,
    Lees het artikel

EL-USB-ACT, V-A-W-Wh logger voor AC en DC
De EL-USB-ACT is een op batterijen werkende datalogger van Lascar Electronics. Met dit apparaatje kunt u spanningen, stromen, vermogens en elektrische energie loggen, voor gelijk- en wisselspanning.
    Lees het artikel

RC-5, USB temperatuur datalogger
De RC-5 is een compacte temperatuurlogger met NTC-sensor. Hij meet van -30 °C tot +70 °C met een resolutie van 0,1 °C en een nauwkeurigheid van ±0,5 °C. In het geheugen is plaats voor 32.000 metingen. Het meetinterval is instelbaar van 10 seconden tot 24 uur.
    Lees het artikel

Endoscoop voor Windows en Android
Een endoscoop is een instrument waarmee u via een zeer kleine camera, bevestigd aan een lange flexibele kabel, in een kleine ruimte kunt binnendringen en de inhoud kunt observeren. Wij testten zo'n apparaatje van het merk DONIU.
     Lees het artikel

EL-Enviropad, een slimme thermometer
Met dit in de hand te houden apparaatje kunt u producttemperaturen meten, opslaan en vergelijken met een checklist. U kunt het apparaat ook als stand-alone temperatuurlogger gebruiken om het temperatuurverloop van een bepaald product te registreren.
     Lees het artikel

EL-USB-5, event recorder
Met de EL-USB-5 van Lascar Electronics registreert u elektrische gebeurtenissen (events) en elektrische status-veranderingen (state-changes) op een signaal- of voedingslijn. Deze gebeurtenissen worden met datum en tijd opgeslagen.
     Lees het artikel

Sonoff S20, schakelen via WiFi
Met het S20 'WiFi Socket' van Sonoff kunt u van ieder apparaat in uw huis een 'internet of things'-apparaat maken dat u met uw smartphone in en uit kunt schakelen. Dat is niet uniek, maar de prijs is dat wél. Voor nog geen tien euro kunt u deze WiFi-schakelaar op diverse Chinese sites bestellen.
     Lees het artikel

EL-GFX-DTP, tweekanaal thermistor datalogger
Met de EL-GFX-DTP kunt u twee temperaturen tussen -40 °C en +125 °C bewaken en het verloop ervan registreren met maximaal 251.928 temperatuurmetingen. Voor het meten worden twee thermistor-probes meegeleverd.
     Lees het artikel

Daniu micro HD-camera
Deze niet-veel-groter-dan-een-postzegel camera levert met zijn resolutie van 1.920 x 1.080 pixels uitstekende HD-beelden en dat zowel bij daglicht als 's nachts. Dank zij de USB-voeding van 5 Vdc kunt u deze micro-camera overal gebruiken, bijvoorbeeld als dashcam in uw auto.
     Lees het artikel

FG019, drink geheugensteun
Deze 'Trinkwächter', zoals fabrikant Kemo Electronic het noemt, is ontworpen om mensen met geheugenproblemen er aan te laten herinneren dat zij regelmatig moeten drinken. Maar, u kunt de FG019 net zo goed gebruiken als alarm voor mensen die regelmatig pillen moeten slikken.
     Lees het artikel

EL-PDF-1, no-software temperatuurlogger
Als u regelmatig bederfelijke goederen verstuurt is het van belang de temperatuur tijdens het transport goed te registreren. Lascar Electronics heeft nu een nieuwe datalogger ontwikkeld, waarbij verzender en ontvanger geen specifieke software nodig hebben om de data te kunnen lezen.
     Lees het artikel

GD-SC02, pan/tilt bewakingscamera
Met de GD-SC02 haalt u voor twintig euro een bewakingscamera in huis die niets te wensen overlaat. U kunt de camera opnemen in uw draadloos WiFi-netwerk of in uw bedraad Ethernet. Met de app 'Guudgo' kunt u de camera in alle richtingen draaien, de HD-beelden rechtstreeks bekijken of deze opslaan in de cloud.
     Lees het artikel

CM2400, GSM-rookmelder
De CM2400 GSM-rookmelder combineert de optische rookmelder Ei605C-Lithium met een low-power GSM-module in een bijpassende behuizing. Door het energiezuinige ontwerp werkt de rookmelder ruim een jaar op een set batterijen.
     Lees het artikel

G600, LCD-microscoop
Hebt u dat ook? U ziet een product op internet en u wordt er onmiddellijk smoorverliefd op! Dat overkwam ons (weer eens) toen wij op zoek waren naar een digitale microscoop voor ons lab en de G600 van Mustool tegenkwamen.
     Lees het artikel

Y3000, micro videocamera
De Y3000 is een van de kleinste 720p camcorders ter wereld. In dit kleine ding zit niet alleen een accu, maar u kunt er ook een micro-SD kaartje in pluggen en een USB-kabel op aan sluiten.
     Lees het artikel

CM2300(FS), WaterGuard
De CM2300(FS) is een GSM-alarmmodule die u informeert bij waterlekkage (CM2300) of bij niveau-overschrijding (CM2300FS). Zodra aan de alarmvoorwaarde wordt voldaan verstuurt de module een SMS-bericht naar de ingestelde contactpersonen.
     Lees het artikel

Schakelen met Sonoff
U kent uiteraard het KlikAanKlikUit schakelsysteem, waarmee u draadloos via batterijgevoede wandzenders lampen kunt in- en uitschakelen. Het Chinese Sonoff is een identiek systeem, met als voornaamste onderscheid een enorm prijsverschil. Laten wij dus beide systemen even grondig vergelijken en conclusies trekken.
     Lees het artikel

Mayitr Power Regulator
Deze 230 Vac @ 4.000 W 'Power Regulator' heeft als unieke eigenschap dat u het geleidingspercentage van de triac op een afzonderlijk paneeltje met twee drukknopjes kunt instellen tussen 0 % en 100 % en wel tot 1 % nauwkeurig.
     Lees het artikel

SMD-5050, LED-lichtslang
LED-lichtslangen zijn een goedkoop alternatief voor de oude lichtslingers met kleine gloeilampjes. Wij zochten de goedkoopste manier om uw raamkozijnen en dakgoten met LED-lichtslangen in een kleurig spektakel te veranderen.
     Lees het artikel

TEMPer2, USB temperatuurlogger
Met zijn prijs van nog geen twintig euro is de TEMPer2 een van de goedkoopste dubbele temperatuurloggers die u kunt aanschaffen. Een unieke eigenschap is dat u kunt loggen zonder extra software te installeren. U kunt de metingen namelijk rechtstreeks in een tekstbestand inlezen.
     Lees het artikel

FT-96, LED foto-lamp
Als u zich bezig houdt met table-top of macro fotografie weet u hoe belangrijk goed licht is. Vroeger kostte dat een heleboel geld en stroom, nu koopt u drie goedkope LED-lampen met nog goedkopere kleine statiefjes. Wij bekeken de TF-96 LED foto-lamp van Ulanzi.
     Lees het artikel

XH-M229, ATX breakout board
Gooi uw oude desktop-PC niet zomaar op de schroothoop! Negen kansen op de tien zit er een uitstekend functionerende ATX-voeding in, die u met deze kleine, één tientje kostende breakout print nog nuttig in uw hobby-lab kunt gebruiken.
     Lees het artikel

Yihua 938D, SMD soldeerpincet
Al eens geprobeerd een SMD-weerstandje met uw gewone soldeerbout los te solderen? Valt niet mee! Met dit speciale soldeerpincet van Yihua, dat ongeveer € 45,00 kost, wordt dit klusje een fluitje van een cent.
     Lees het artikel

SAS-AED10, nummerkiezer met alarmzenders
Het is van belang een alarmsysteem te installeren waarmee ouderen die zelfstandig wonen in een noodgeval de familie kunnen waarschuwen. Handige entrepreneurs bieden services aan waarvoor u flink moet betalen. Met dit goedkoop apparaatje kan het ook. Er moet echter nog wel een vaste PTT-lijn aanwezig zijn!
     Lees het artikel

SAS-ALARM120, goedkoop alarmsysteem
Wilt u een alarmsysteem in uw huis, maar kunt of wilt u niet veel geld uitgeven? Dan is de SAS-ALARM120 misschien iets voor u. Een compleet maar zeer rudimentair inbraakalarm met zes sensoren van König dat vanaf € 45,00 te koop is.
   Lees het artikel

GH700 en JP7, Parkinson pillboxen
Personen met de ziekte van Parkinson moeten soms wel tot zeven keer per dag een heleboel pillen innemen om het dopaminetekort in hun hersenen aan te vullen. Voor deze mensen zijn er twee speciale pillendoosjes ontwikkeld die zo handig zijn dat wij deze graag onder de aandacht brengen.
   Lees het artikel

KTNNKG, wireless switch set
Als u genoegen neemt met een zeer basale werking biedt deze set de allergoedkoopste oplossing voor het draadloos bedienen van drie belastingen tot 2 kW. Voor ongeveer € 15,00 krijgt u één batterijgevoede driekanaals wandzender en drie netgevoede ontvangers met relais schakelaars.
   Lees het artikel

Digitale inclinometer
Met een inclinometer kunt u hoeken en hellingen meten tussen een vlak en de horizon. Dergelijke apparaten zijn handige hulpmiddelen voor de klusser en de verbouwer. Wij onderzochten een van de goedkoopste digitale inclinometers die u kunt aanschaffen.
   Lees het artikel

VoltOTG, Android spanningslogger
Met dit ongeveer € 15,00 kostend apparaatje kunt u uw Android smartphone of tablet omvormen tot een gelijkspanningsmeter en -logger. Hoewel de idee achter het apparaatje uiteraard geweldig is, valt er helaas wel het een en ander aan te merken op de hard- en software.
   Lees het artikel

Meetapparatuur van Ascel Electronic
Door het Duitse bedrijf Ascel Electronic worden vier goedkope meetapparaatjes als bouwpakket aangeboden. Deze kenmerken zich door nogal opmerkelijke specificaties, uitgebreide handleidingen en uitlezing/instelling via uw PC. Een aanwinst voor ieder hobby-lab!
   Lees het artikel

MINI-T-LED-125W, fase-afsnij dimmer
Door het zuid afrikaanse Shuttle Lighting Control Systems wordt een fase-afsnij dimmer op de markt gebracht waarmee u dimbare 230 V LED-lampen vanaf 2 W probleemloos kunt dimmen. De prijs is zeer competitief: € 19,75.
   Lees het artikel

UT320A, thermokoppel meter
Een thermokoppel thermometer is een nuttige aanwinst voor ieder hobby-lab. U kunt er de temperatuur van alle componenten mee meten. Wij kochten en bekeken de UT320A van UNI-T met een bereik van -40 °C tot +260 °C.
   Lees het artikel

EBD-A20H, elektronische belasting
Met dit apparaat van ZKE Tech kunt u niet alleen alle soorten accu's en batterijen testen, maar ook gelijkspanningsvoedingen tot 30 V aan een duurtest onderwerpen. U kunt het apparaat belasten tot 20 A of tot 200 W, afhankelijk van welke grenswaarde het eerst wordt bereikt.
   Lees het artikel

Science Action Lab Kit
Met deze kit kunt u uw (klein)kinderen een keertje iets anders cadeau doen dan meer van hetzelfde. Misschien is deze experimenteerkit de start van een boeiende hobby of technische carrière!
   Lees het artikel

King-Serry 433 MHz draadloos schakelsysteem
Alweer een 433 MHz draadloze schakelaar? Ja maar eentje met bijzondere eigenschappen. Zo zou het outdoor bereik meer dan 500 meter bedragen en zou de zender extreem zuinig zijn.
   Lees het artikel

Tesla Coil 10
Met deze hoogspanningsgenerator volgens het tesla-principe kunt u vonken maken van wel tien centimeter lengte en kunt u via bluetooth een bepaald soort muziek 'afspelen'.
   Lees het artikel

Winbang afstandsbediening tester
Met dit goedkoop apparaatje kunt u de werking van draadloze afstandsbedieningen die werken met een draaggolf met een frequentie tussen 250 MHz en 450 MHz testen. Het testertje meet de frequentie van de draaggolf en zet deze op een display.
   Lees het artikel

G1200(D), digitale microscoop
Met zijn zeer groot scherm van 15,4 cm bij 8,8 cm, zijn resolutie van 1.024 x 600 pixels en zijn kantelbare zuil komt deze digitale microscoop uitstekend van pas bij het solderen en inspecteren van SMD-componenten.
   Lees het artikel

WHTCA01 koudwater verdamper
Misschien hebt u er wel eentje in huis, zo'n 'ultrasone verdamper'. Dankzij een supergoedkoop Chinees printje weten wij nu dat er erg weinig elektronica in dergelijke apparaten zit. 
   Lees het artikel

Amplimo versterker modules
Trafo-fabrikant Amplimo werd in de tachtiger jaren beroemd vanwege haar kwalitatief uitstekende audio versterker modules. Sommige van die modules zijn nog steeds te koop en verdienen wel wat nieuwe aandacht.
   Lees het artikel


(Electro Components Store sponsor advertentie)